Sinds 20 jaar heeft Kampen een gregoriaans koor: de Schola Cantorum Campensis. Dit jubileum gaat de schola op zaterdagavond 29 september vieren met een concert in de Buitenkerk. De gezangen zijn gewijd aan het thema: Engelen. In de liturgie van de kerk worden engelen vaak genoemd en bezongen. Soms krijgen zij een naam, zoals Michaël, Gabriël en Rafaël. In de Bijbel brengen zij soms een bericht uit de hemel over, zoals Gabriël die Maria vertelt dat zij een zoon zal krijgen. Behalve dat engelen uit de hemel komen, heeft het gregoriaans op zichzelf al iets hemels, met zijn meditatieve melodieën waardoor velen geraakt worden. Aan het concert zal ook de jonge, begaafde Kamper harpiste Sara van den Brink meewerken.

De schola staat onder leiding van Ditty van den Berg, die het koor ook heeft opgericht. Het concert begint op 29 september om 20.00 uur. De Buitenkerk staat aan de Buitennieuwstraat in Kampen. De toegang is vrij, maar een bijdrage aan de collecte na afloop wordt zeer op prijs gesteld.
Datum & tijd
29 September 2018
20:00 - 22:00
Adres
Buitenkerk
Buitennieuwstraat 101
8261AT Kampen
Contact
ME Terpstra-Kaljouw
038 3317593
http://www.scholacc.nl
meterpstra67@gmail.com
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media