In een reeks van drie lezingen op 2, 9 en 16 oktober bespreekt beeldhouwer en kunsthistoricus Trudi Brink de Nederlandse begraafcultuur tussen 1530 en 1640. Verschillende typen grafmonumenten komen hierin aan de orde: tombe, wandsculptuur en grafzerk. In de drie lezingen worden de beeldhouwwerken vanuit sociaal-historische, religieuze en kunsthistorische perspectieven belicht.

Tijdens deze eerste lezing op dinsdag 2 oktober geeft Trudi Brink een inleiding in het onderzoeksgebied van de dodengedachtenis. Aan bod komen de rooms-katholieke en protestantse context, de overeenkomsten en verschillen en veel voorbeelden uit de kerken van Kampen. De lezingen zijn laagdrempelig. Voorkennis is niet nodig. De entree per lezing is €12,50. Kijk op www.quintuskampen.nl voor meer informatie of inschrijven voor een voordelig passe-partout van €25.
Datum & tijd
02 October 2018
19:30 - 21:30
Adres
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie
+31383371200
www.quintuskampen.nl
t.last@quintuskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media