Zaterdag 6 oktober organiseert cultuurZIEN de stadswandeling 'Vrouwen van Kampen'. Om 14.00 uur wordt gestart in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten bedragen € 7,50 p.p. (leden van het Nutsdepartement Kampen krijgen 10% korting).

''Opstand'' is het thema van de maand van de Geschiedenis 2018. Verzet kan op vele wijzen en plekken plaatsvinden. Tegendraadsheid brengt een samenleving verder. CultuurZIEN organiseert tijdens de Maand van de Geschiedenis 2018 vijf activiteit. Tijdens het eerste weekend van oktober wordt gestart met de stadswandeling ''Vrouwen van Kampen''. Vrouwen stonden in het verleden hun hele leven onder toezicht. Eerst van hun vader, dan van hun man en na diens overlijden van een zoon af ander mannelijk familielid. Toch waren er vrouwen die zelf het heft in handen namen. Hoeveel handelingsvrijheid zij kregen, was een zaak van stand. Tijdens de wandeling op 06 oktober gaat het over bijzondere joffers, over ondernemende dames en over inventieve volksvrouwen. Voor wie op zaterdag niet kan, wordt de wandeling op zondag 07 oktober herhaald. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl of bel met (038) 331 10 24.

De stadswandeling 'Vrouwen van Kampen' is één van de activiteiten van cultuurZIEN in het kader van de Maand van de Geschiedenis 2018. De andere activiteiten staan gepland voor 20, 22, 26 en 27 oktober. De activiteiten van cultuurZIEN zijn ook te vinden op: http://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/11665/cultuurzien
Datum & tijd
06 October 2018
14:00 - 15:30
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl en www.maandvandegeschiedenis.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media