Ook in 2018 willen we tijdens de Week van de Toegankelijkheid van 1 t/m 6 oktober laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking of chronische ziekte, net als iedereen, mee kunnen doen.

Dit jaar is het thema ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt!’

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Mensen met uiteenlopende beperkingen lopen helaas nog steeds tegen belemmeringen aan als ze net als iedereen hun vrije tijd naar eigen keuze willen invullen. Dit heeft te maken met de ontoegankelijkheid van onder andere winkels, musea, cafés, sportclubs.

Óók gemeente Kampen doet mee met de Week van de Toegankelijkheid. Hiervoor is één dag, zaterdag 6 oktober, gekozen om aandacht te vragen voor een toegankelijke en inclusieve Kampen. De dag zal door wethouder Van der Sloot om 10.00uur worden afgetrapt in de Stadskazerne (Oudestraat 216).

Voor de invulling van deze dag hebben ervaringsdeskundigen van het cluster Mensen Met een Beperking met medewerking van lokale ondernemers, Tourist Info en de gemeente de “Ambachtelijke route” in een speciaal jasje gestoken. Onder begeleiding van een stadsgids wordt u meegenomen langs ondernemers die u graag willen laten kennismaken met hun producten en ambachten. U kunt denken aan proeverijtjes, kleine demonstraties van het ambacht, vrijkaartje voor het Stedelijk Museum Kampen.

U kunt zich voor de wandeling onder begeleiding van een stadsgids aanmelden via clustermmbkampen@gmail.com. De wandelingen starten om 10.30uur en 13.30uur. Let op! De aanmelding wordt op volgorde binnenkomst afgehandeld en vol is vol.

Daarnaast is het mogelijk om de route op eigen gelegenheid te volgen zonder de kleine demonstraties en proeverijtjes. U kunt de papieren route verkrijgen in de stadskazerne. Kampen wil in alle opzichten een open, toegankelijke, inclusieve en hartelijke Hanzestad zijn voor iedereen. Onze stad Kampen heeft een authentiek centrum met veel monumentale panden. Het 100% toegankelijk maken voor iedereen is niet altijd mogelijk, dit tot spijt van vele ondernemers.

Wij hopen dat u tijdens deze route zult ervaren hoe behulpzaam en inclusief de ondernemers van onze binnenstad zijn!
Datum & tijd
06 October 2018
10:30 - 13:30
Contact
Contactpersoon


clustermmbkampen@gmail.com

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media