Wouter Waldus was projectleider bij de lichting van de IJsselkogge. In de lezing zal hij dit project samenvatten en een toelichting geven op de laatste resultaten van het aanvullende onderzoek, waarbij het is gelukt een volledige digitale reconstructie van de IJsselkogge te maken. Het vervaardigen van dit 3D model heeft verrassende inzichten opgeleverd, die de vondst van de kogge in een nieuw daglicht plaatsen. Tevens zal Waldus ingaan op de publicatie over de kogge die dan inmiddels gereed is en waarin alle relevante aspecten van de vondst, de berging en het aanvullende onderzoek staan vermeld.

Wouter Waldus (Leiden, 1975) studeerde archeologie van Noordwest-Europa aan de Universiteit van Leiden. Hij specialiseerde zich in de maritieme archeologie: de studie van materiële resten die de relatie tussen mens en water in de breedste zin illustreren. Sinds 2004 is hij werkzaam bij ADC ArcheoProjecten in Amersfoort, waar hij de afdeling ADC Maritiem heeft vormgegeven. Hij beschouwt het onderzoek naar de IJsselkogge als het meest spectaculaire en wetenschappelijk gezien belangrijkste project waarbij hij tot op heden betrokken is geweest. Naast genoemde werkzaamheden is hij bij de Rijksuniversiteit Groningen momenteel bezig met het schrijven van een proefschrift over de turfvaart over de Zuiderzee gedurende de Gouden Eeuw.

De lezing vindt plaats in het gebouw van het SNS Historisch Centrum, Burgwal 43 te Kampen. De toegangsprijs is €2,50 voor leden en €5,- voor niet-leden van het Nutsdepartement Kampen. U kunt ter plekke lid worden. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk.

Het Nutsdepartement Kampen stelt zich ten doel het maatschappelijk en cultureel welzijn van individu en gemeenschap te bevorderen, onafhankelijk van enige levensbeschouwelijke, politieke of economische groepering. Zij organiseert en ondersteunt jaarlijks diverse activiteiten die binnen dit kader passen. Het is een van de oudste verenigingen in de stad.
Datum & tijd
22 November 2018
20:00 - 00:00
Adres
SNS Historisch Centrum
Burgwal 43
8261EP Kampen
Contact
Herman Harder
030-6333633
www.nutkampen.nl
bestuur@nutkampen.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media