Eli en Charlie Sisters zijn huurmoordenaars in dienst van de commandeur, een machtige oligarch (een piepkleine, tekstloze rol van Rutger Hauer). De broers krijgen de opdracht op zoek te gaan naar Hermann Kermit Warm, een scheikundige die een formule heeft bedacht om makkelijk goud te detecteren in water. Want het is 1851, de goudkoorts maakt veel Amerikanen gek van hebzucht.The Sisters Brothers is gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt.

‘The Sisters Brothers’ is een onvoorspelbare western vol contrasten, met prachtige locaties en camerawerk, en een ijzersterke cast. De opmerkelijke film stemt tot nadenken.

Locaties, camerawerk, kostumering en de muziek van Alexandre Desplat zijn prachtig. Ook is de rolbezetting ijzersterk, met naast Joaquin Phoenix en John C. Reilly als de Sisters-broers ook Riz Ahmed en Jake Gyllenhaal. Veel aspecten van deze opmerkelijke film stemmen tot nadenken, vooral de vraag welke samenleving we eigenlijk willen. Warms idealisme is zo aanstekelijk dat iedereen ervan in de ban raakt. Ook de toeschouwer. Alleen al door de titel weet je dat The Sisters Brothers een heel ongewone western wordt: de Zusters-broers. Je verwacht ook niet anders bij de eerste Amerikaanse film van Jacques Audiard, een Franse regisseur die altijd verwachtingen overhoop gooit. The Sisters Brothers, een in Spanje en Roemenië opgenomen boekverfilming, heeft weinig van doen met klassieke westerns. Hij staat eerder in de traditie van Europese westerns die kritisch naar Amerika keken, zoals sommige spaghettiwesterns en de communistische western, de zogenaamde ‘Eastern’. NRC****
Datum & tijd
30 November 2018
20:15 - 22:30
Adres
FILMHUIS KAMPEN
BURGWAL 84
8261 ES Kampen
Contact
Filmhuis Kampen
038 3317373
www.filmhuiskampen.nl
pr@filmhuiskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media