Om de donkere winter te verdrijven, wordt er in Nederland sinds 1815 op Midwinterhoorns geblazen. In de Quintus Kunstmiddagworkshop 'Midwinterhoorn blazen' maak je kennis met deze bijzondere traditie en verdiep je je in de speeltechniek.

De Midwinterhoorn is gemaakt van wilg, berk of els en is ruim een meter lang. Met lipspanning - vergelijkbaar met het trompetspelen - worden om beurten verschillende natuurtonen geblazen. Sinds 2013 is deze Overijssels/Gelderse traditie tot Immaterieel Cultureel Erfgoed benoemd. Tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen wordt op verschillende plaatsen in Overijssel en Gelderland geblazen.

De workshop Midwinterhoorn blazen is voor beginners en gevorderden en gericht op jongeren en volwassenen. Het kunnen bespelen van een koperen blaasinstrument is geen vereiste. Quintus beschikt over een beperkt aantal midwinterhoorns ter bruikleen voor de deelnemers. Deelname is €7,50 p.p. (+ €2,50 p.p. bruikleen instrument). Inschrijven kan via www.quintuskampen.nl.

Smaakt deze workshop naar meer? Geef je dan op voor de korte cursus Midwinterhoorn Blazen, bestaande uit 2 lessen op maandag 10 en 17 december. Deelnemers aan deze cursus mogen ook spelen langs de oever van de IJssel op 22 en 23 december tijdens Kerst in Oud Kampen. Kijk voor meer informatie over de korte cursus op quintuskampen.nl.
Datum & tijd
08 December 2018
14:00 - 16:00
Adres
Quintus
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Quintus
0383371200
www.quintuskampen.nl
t.last@quintuskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media