Tijdens een aantal dagen, de zogenaamde Stoomdagen worden de machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dagen onder stoom te bezichtigen.

U bent deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven u met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek.

Het gemaal is tijdens stoomdagen open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open.

Stoomgemaal d'Olde Mesiene 
Aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden staat het Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het is het oudste nog werkende gemaal in ons land. Het gemaal is destijds gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen. Het heeft dienstgedaan tot 1961, toen een elektrisch gemaal de functie overnam. Momenteel zijn er van de ruim 700 stoomgemalen in Nederland nog 23 over en hiervan neemt d’ Olde Mesiene, zoals het gemaal ook wordt genoemd, een belangrijke plaats in.

In 2019 zijn de stoomdagen op de onderstaande data:
• zaterdag 11 mei (tevens Molen en Gemalendag)
• zaterdag 08 juni
• zaterdag 06 juli
• zaterdag 03 augustus
• zaterdag 14 september (tevens Open Monumentendag)
• zaterdag 05 oktober.

Op al deze dagen opent het gemaal de deuren en is het publiek van harte welkom. De toegang is vrij. 

Bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum met zijn verrassende ligging en vormgeving is een rustpunt voor de bezoeker waar men in de koffiehoek onder het genot van een kop koffie,thee of frisdrank kan genieten van het unieke uitzicht over de aanliggende kolk en de polder Mastenbroek.

Stoomgemaal Mastenbroek
Kamperzeedijk 7, Genemuiden

http://www.stoomgemaal.nl/

Datum & tijd
08 June 2019
10:00 - 16:00
Adres
Stoomgemaal Mastenbroek
Kamperzeedijk 7
8281 PA Genemuiden
Contact
Stoomgemaal Mastenbroek

www.stoomgemaal.nl
info@stoomgemaal.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media