Wat betekenen de woorden op de kademuur van de Burgel? Je komt er achter tijdens de wandeling langs het Woordenlint langs de Burgel op 2 februari.

Vanaf het Oorgat tot het Bolwerk vormen 35 woorden een lang lint door de stad. Dit overzicht geeft per woord aan bij welk huisnummer het hoort en geeft zo een stukje van de geschiedenis prijs. Samen vormen de 35 woorden een bijzondere kijk op de historie van Kampen.

Wie weleens in het centrum van de stad Kampen loopt of fietst, heeft ze vast gezien: de verschillende woorden op de kademuur van de Burgel, de stadsgracht van Kampen. Wat betekenen deze woorden en waarom zijn juist die woorden op de kademuur aangebracht? Dit woordenlint is een kunstproject van kunstenaar Oscar Lourens, hij heeft dit bedacht en wil op deze manier de geschiedenis van de bewoners en gebouwen van de Vloeddijk zichtbaar maken.


Wandel je mee?

Datum & tijd
02 February 2019
13:00 - 15:00
Adres
Stadsarchief Kampen
Oudestraat 216
8261 CA Kampen
Contact
Hester Timmerman

www.stadsarchiefkampen.nl
info@stadsarchiefkampen.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media