Iedereen kent Amsterdam en heeft gehoord over de bloeiperiode in de Gouden Eeuw. Maar hoe kon onze hoofdstad in relatief korte tijd uitgroeien van onbeduidend vissersplaatsje tot wereldstad?

In drie boeiende colleges gaat architectuurhistoricus Hans de Man uitvoerig in op het ontstaan en de ontwikkeling van Amsterdam in de periode van 1200 tot 1750. We zoomen in op het leven van alledag, de handel, de stadsuitbreidingen, de architectuur en de kunst. Uiteraard staan we stil bij de architecten en bouwers die Amsterdam haar vorm gaven. Tegelijkertijd zien we Amsterdam door de ogen van kunstenaars als Rembrandt, Berckheyde en vele anderen. We analyseren uitvoerig de prachtige plattegronden die bewaard zijn gebleven en leren hoe we de rijke geschiedenis terug kunnen zien in het huidige Amsterdam. Kortom, Amsterdam zoals je het nog niet eerder hebt beleefd!

De entree per lezing is €15. Tip: via www.quintuskampen.nl kan je een voordelig passe-partout van €35 aanschaffen. Dit is het programma van de Amsterdam Colleges:

Dinsdag 5 februari: het middeleeuwse Amsterdam
Dinsdag 12 februari: het ontstaan van de Grachtengordel en De Jordaan
Dinsdag 26 februari: het leven in het Amsterdam van de Gouden Eeuw
Datum & tijd
12 February 2019
19:30 - 21:30
Adres
Quintus
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Quintus
0383371200
www.quintuskampen.nl
t.last@quintuskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten