Op vrijdag 8 maart zal Luna Kamerkoor in samenwerking met het Helios Ensemble de Lukaspassion van Johann Heinrich Rolle uitvoeren onder leiding van dirigent Wolfgang Lange. Leerlingen van de Bouwmanschool en diverse solisten zullen hun medewerking verlenen.

Het wordt een bijzonder concert, aangezien het om een première gaat. Sinds 1747 heeft dit meesterwerk namelijk nergens meer geklonken!
Dirigent en koor voerden vorig jaar (als eerste ensemble sinds 1752) ook al de Matthäuspassion van dezelfde componist uit.
‘Naast de lawine van de jaarlijkse Bach Passionen (zonder deze te kort te willen doen) zou het in Nederland een meer dan goede aanwinst zijn om een volwaardig passieverhaal in een totaal andere beleving mee te mogen maken’, aldus initiator en dirigent Wolfgang Lange. Het doel van de concertserie is dan ook om koorleden, musici en publiek kennis te laten maken met dit prachtige alternatief en de schoonheid van de muziek van Rolle, die qua stijl en idioom zijn tijd ver vooruit was.
Theologe Joke de Beer zal een korte inleiding houden.
.
Meer informatie: www.lukaspassionrolle.nl

Locatie: ‘De Burgwal’ Burgwal 59, Kampen
Aanvang: 19.00 uur
Entree: vrij (collecte bij de uitgang)


Datum & tijd
08 March 2019
19:00 - 21:00
Adres
'De Burgwal'
Burgwal 59
8261EM Kampen
Contact
Margreet Kingma

www.lukaspassionrolle.nl
info@lunakamerkoor.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media