De vier cantates van Buxtehude in het programma zijn ‘een balsem voor de ziel’. In het jachtige leven is deze muziek als een oase. Zowel Buxtehude als Bach bieden de mogelijkheid van verstilling en reflectie. De cantates op het programma zijn heel toegankelijk, eenvoudig in stijl, maar toch met een sterke zeggingskracht. Het programma heeft een cyclisch structuur, waarbij de cantate van de vroege Bach het hart vormt.

Dirigent Margreeth Verboom is blij met de toegezegde medewerking van Accademia Amsterdam. ‘’Het barokensemble heeft zich gespecialiseerd op het uitvoeren van muziek uit de 17e en 18e eeuw. Bij dit concert zal ook een fagottist te horen zijn, die ook dulciaan zal spelen. Je hoort dit instrument niet vaak bij concerten.’’ Zij is ook lovend over Van Laar. ‘’Hij is een voortreffelijk speler bij het begeleiden van cantates. Een concertorganist voor het fijnzinnige werk, die ragfijn speelt. Hij zal ook solistisch te beluisteren zijn. De luisteraars zullen ook een keer betrokken worden bij het programma, door een moment van samenzang, zoals in de context waarin de cantates ontstaan zijn ook gebeurde.’’

De uitvoering van Magnificat begint om 20.00 uur. De deuren van de Bovenkerk gaan om 19.30 uur open. Volwassenen betalen 10 euro voor een kaartje bij de ingang, terwijl jongeren tot en met 17 jaar oud voor 5 euro naar binnen mogen. Gezinnen betalen maximaal 25 euro. ‘’Uit de prijs blijkt dat wij het belangrijk vinden de toegang tot het concert laagdrempelig te houden en dat wij iedereen een mooie avond gunnen’’, besluit Verboom.
Datum & tijd
16 February 2019
20:00 - 21:30
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Hanna Oossanen
06-51633783
www.ve-magnificat.nl
hannaadema@hotmail.com
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media