Het Gemaal Broeken en Maten is tijdens het zomerseizoen elke 2e woensdag van de maand, en elke 2e zaterdag van de maand geopend voor publiek! Van mei tot en met september is er op deze dagen van alles te beleven op deze dagen: 

- Roei in de roeiboten op de machinekolk
- Peddel met de kano's door de watergangen
- Geniet van de natuur en de heerlijke koffie op de verschillende terrassen
- Ga mee met de rondleiding en demonstratie van het gemaal
- Bezichtig  de collectie gereedschappen en pompen
- Belevingskaart van het gemaal en omgeving. 

Woensdagmiddag van 13.00 uur - 16.00 uur | Zaterdag van 10.00 - 13.00 uur.


Het gemaal ‘Broeken en Maten’ is het langst werkende gemaal van Overijssel te midden van een sfeervolle, landelijke omgeving. Het gemaal Broeken en Maten is een weliswaar niet meer inzetbaar maar wel een werkend monument. Bezoek en ontdek dit geweldig mooie plekje, nét buiten de stad. 

Het begon in 1865 als stoomgemaal en is in 1928 verbouwd naar elektrisch gemaal. Twee stalen schepraden uit 1865 met een diameter van wel zes meter zorgden voor de waterverplaatsing. Ook te bezichtigen op het terrein is een Bosman watermolen uit 1950, een houten watermolenvijzel en diverse pompen en gereedschappen die nodig waren bij het werken aan een gemaal. Het Kamper gemaal staat op een prachtige locatie en beschikt over een royaal buitenterrein waar diverse activiteiten mogelijk zijn. Het Gemaal broeken en maten is een werkend monument, niet meer inzetbaar, maar wel het langst werkend gemaal van Overijssel.

Waterattractiepark

Het gebouw aan de Flevoweg is te huur voor feestjes, bedrijfsuitjes en meer. Het bestaat uit 3 aparte ruimtes, een keuken en een royaal buitenterrein welke voor diverse activiteiten te gebruiken zijn. Diverse activiteiten worden aangeboden zoals: rondleidingen, demonstraties, kanovaren, roeien, klootschieten, buks schieten, binnen spelen. buitenspelen, workshops, meetingruimte, exposities, vergaderingen. steppen en meer....

Bel of mail voor meer info of reserveringen naar:
Gerrit en Netta ten Hove
06-55546871/038-3324276
gemaalkampen@gmail.com
www.gemaalkampen.nl

Datum & tijd
12 June 2019
13:00 - 16:00
Adres
Gemaal Broeken en Maten
Flevoweg 74
Kampen
Contact
Gemaal Broeken en Maten
0655546871
www.gemaalkampen.nl
info@gemaalkampen.nl
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Toegang
Gratis
Soort evenement
Open dag
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media