Op zaterdag 23 februari verzorgt het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor weer een inloopconcert in het Ikonenmuseum te Kampen.

Het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor werd in 2008 opgericht door Henk van Keulen en bestaat op dit moment uit iets meer dan dertig zangers, verdeeld over eerste en tweede tenoren, baritonen en bassen.

Ze treden op tijdens kerkelijke erediensten, aparte gelegenheden en organiseren zelf ook concerten. Alle liederen worden in het Russisch gezongen.

Het dagelijkse leven van de Russische Kozakken komt naar voren in hun volkskunst en in het bijzonder in hun volksliederen, die verhalen en gebruiken van de soldatengemeenschap uitdragen. De liederen vertegenwoordigen de moed, mateloosheid en vrijheidswil van de Kozakken. Iemand noteerde eens: ‘Ik bezocht enige malen de kazernes van de Kozakken, niet omdat zij zo goed reden of mooi gekleed waren, maar omdat zij uitstekend zongen en dansten.’
Het zijn sagen en historische liederen, liefdes, jacht- en roversliederen, soldaten- en gevechtsliederen, familie- en feestliederen met alle bijbehorende gebruiken.

Op 23 februari zal het koor deze keer volksliederen ten gehore brengen. Daarbij zijn de leden anders gekleed in rood tenu en voorzien van een muts. Het koor staat onder leiding van Henk van de Wetering.

Dit concert wordt gesponsord door De Leuke Hanzestad.

Inloopconcert Kamper Byzantijns Kozakkenkoor

Ikonenmuseum, Buiten Nieuwstraat 2, KampenAanvang: 14.00 uur
Entree is €9,50 euro
Museumjaarkaart is gratis
Datum & tijd
23 February 2019
14:00 - 08:05
Adres
Ikonenmuseum Kampen
Buiten Nieuwstraat 2
8261AV Kampen
Contact
Evelien Jalving
0383858483
Ikonenmuseumkampen.nl
e.jalving@ikonenmuseumkampen.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media