Zaterdag 9 maart zal PEER ter promotie van hun debutalbum met de 'Laughing About it Is More Exciting tour' in 't Ukien. Als support act staan The Maureens op het programma. Die ook net een nieuwe plaat uit hebben. Beide bands staan voor een heerlijke indiepop avond met een nostalgische sound.

PEER
De jonge honden van PEER zijn al lang geen groentjes meer. Het viertal uit Middelburg brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop. Al snel sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan ze o.a. op Concert at Sea. Met hun debut-EP Mad fot it! uit, waarbij ze samen werkten met producer Huub Reijnders en Pter Slager(BLØF) halen ze nationale TV en radio, waaronder De Wereld Draait Door.

Hun singel I Don't Wanna word zelfs gebruikt voor de wereldwijde Mercedes AMG campangne met Lewis Hamilton in de hoofdrol.

Begin 2018 laat PEER opnieuw van zich horen met het energieke You Can Count On Me To Let You Down en het zomerse Bird.

De stijlvolle band toont hiermee een enorme groei sinds Mad For It! met veel variatie en een sterk gevoel voor melodie en sound. De nieuwste single Carousel vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die niet mét en niet zónder elkaar kunnen. Een song waarin PEER zich blootstelt en zich van hun kwetsbare kant laat zien.

Met Carousel kondigt de band tevens hun debuutalbum aan, dat volgend jaar verschijnt. Met dit album is PEER klaar voor het grote publiek.

THE MAUREENS
Zoals iedereen weet bestaan er twee soorten muziek: de goede soort en die andere. The Maureens spelen de goede soort. Dat doen ze geweldig, ambachtelijk, meeslepend en aanstekelijk. Als iemand me zou vragen om The Maureens in één woord te omschrijven, denk ik dat ik zou zeggen: ‘gul’. Het is rijk gevulde muziek, waarin altijd ruimte is voor een stem of gitaarpartij erbij, zonder dat het een brij wordt. Waarom zou je op roadtrip gaan in een Smart als je ook een ouwe Mercedes of een Volkswagenbus tot je beschikking hebt? The Maureens beantwoorden die vraag met een meer dan een kamerbreed geluid, dat overal is voorzien van het comfort van een paar extra gitaarpartijen, twee- en driestemmige leadzang, een koortje links en een orgeltapijt rechts, precies zoals je het had gewild. The Maureens zijn Indie, Nedericana, Beach Boys, Byrds, Jayhawks, Johan, Teenage Fanclub – maar vooral, ze zijn alles wat je nodig hebt op elke dag waarop de miezer tussen de huizen hangt en de grijze lucht iets tussen regen en natte sneeuw in belooft.

De muziek van The Maureens zit als een ouwe lederen sofa die je met zijn zessen naar de zonnige achtertuin hebt gesleept, en waarin je nu een biertje zit te drinken terwijl iemand een paar spiesjes op de barbecue legt. Wat? Nee, geen schaap. Kom op, zeg.
Datum & tijd
09 March 2019
20:30 - 23:45
Adres
't Ukien
Korteweg 4
8261 Dc Kampen
Contact
't Ukien
+31384691502
www.liveinkampen.nl
info@ukien.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media