Li Zhen (kunstenaar uit Jingdezhen, China) en Simone Haak (keramiste en eigenaar van Galerie Terra Delft) verzorgen op woensdag 13 maart bij Quintus een bijzondere workshop Chinees Decoreren. Er is keuze tussen een ochtendworkshop (9.00 tot 12.30 uur) of een middagworkshop (14.00 tot 17.30 uur).

De workshop begint met een introductie over de techniek die door Chinese pottenbakkers wordt gebruikt om porselein te decoreren. Dit doen zij door middel van decals en een Chinese schildertechniek. Na een demonstratie gaan deelnemers zelf aan de slag met authentieke op rijstpapier gedrukte decals en de handgemaakte Chinese kwasten en penselen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten dekseldozen, vaasjes, bekers en schaaltjes. De decals zijn er in diverse decors in de kleuren, zwart, blauw, rood en groen. Ook meerkleuren decals zijn beschikbaar. Ze komen uit China en zijn biscuit (1 keer) gebakken. Na het decoreren worden de producten geglazuurd of gedeeltelijk geglazuurd en gebakken. Het Chinese porselein komt doorschijnend uit de oven. Aan het einde van de ochtend / middag gaan deelnemers naar huis met een eigengemaakt, chinees porseleinen kunstwerk.

Inschrijven

De workshop op woensdag 13 maart is voor beginners en gevorderden. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers per workshop (ochtend of middag). De kosten zijn 50 euro p.p. Dat is inclusief materiaalkosten en Chinese thee in de pauze. Inschrijven kan via www.quintuskampen.nl.
.
Datum & tijd
13 March 2019
09:00 - 17:30
Adres
Quintus
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Quintus
0383371200
www.quintuskampen.nl
info@quintuskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media