Het Reevediep is vanaf 1 april geopend. Op 22 april (tweede Paasdag) wordt er het Reevediep Festival gehouden. Inwoners van Kampen en omgeving krijgen dan de kans om het nieuwe natuurgebied Reevediep te verkennen. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen op verkenningstocht en zijn er tal van buitenactiviteiten en optredens voor jong en oud.

De dag wordt georganiseerd door de nieuwe beheerders (Staatsbosbeheer, gemeente Kampen, waterschap Drents Overijsselse Delta, provincie Overijssel en Rijkswaterstaat) en het projectteam Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

Activiteiten voor jong en oud
Kom tijdens deze dag alles te weten over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, de uitgevoerde werkzaamheden van de aannemerscombinatie Isala Delta (bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) en leer de nieuwe beheerders kennen. Ook zijn er veel leuke buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid voor jong en oud. Zoals een puzzeltocht door het hele gebied, een podium met muziek en dans van (lokale) artiesten, hindernissenbaan, springkussen, boogschieten, de historie van Kampen, boottochten, vlotten bouwen, waterfietsen, vliegeren, vogelkastjes maken en uiteraard is er wat lekkers te eten en te drinken.

Locatie
Reevediep Festival vindt plaats in het natuurgebied Reevediep. De activiteiten zijn met name op de klimaatdijk (ter hoogte van het toekomstige dorp Reeve) en bij de recreatiesluis langs de Kamperstraatweg. Bekijk hier de plattegrond en de bereikbaarheid.

Festival met oog voor de natuur
Genieten van de 350 hectare nieuwe natuur is een belangrijk onderdeel van het festival. Uitleg daarover wordt bijvoorbeeld gegeven door de Vereniging tot Behoud van Vrije Natuur, de bijenvereniging en uiteraard beheerder Staatsbosbeheer. De organisatie houdt uiteraard rekening met de natuur en de dieren die er leven, ook voorafgaand en tijdens het festival.

Gratis toegang
Het festival is gratis toegankelijk.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media