Volksdansdocent en musicus Erik Feis verzorgt op zaterdag 6 april bij Quintus een vrolijke en inspirerende workshop Israëlische Dans! Kenmerkend aan Israëlische dans zijn de vele interessante invloeden van dans en muziek uit verschillende culturen. Dit is het gevolg van de migratie na het ontstaan van Israël in 1948. Zo kwam uit Oost Europa de invloed van de Chassidische (orthodoxe) joden, uit de Balkan de Hora, uit Arabische landen de Debka en uit Jemen de Jeminitische stijl. Ieder met eigen karakteristieke kenmerken. De dansen zijn relatief nieuw, de muziek meegenomen uit andere landen en de liederen vaak heel oud. De teksten komen vaak uit het oude testament.

De dansworkshop is voor jongeren (12+) en volwassenen en kost €7,50 p.p.

Tip! Tussen 13.30 en 16.30 uur kun je in de foyer van Quintus tevens genieten van de Klezmer Sessie (gratis inloop!). Je mag meespelen of meezingen; alleen luisteren en genieten mag natuurlijk ook! Van 16.30 tot 17.30 uur geeft het Duo C Kwadraat een bijzonder concert. Rasmusici Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) spelen klezmer in de puurste zin van het woord: joodse feestmuziek! Maar ook in breedste zin: muziek die voortdurend in ontwikkeling is. De entree voor het concert bedraagt €5,00 p.p. Ga je naar de dansworkshop én het concert, schrijf je dan in voor een voordelige combi-kaart van €10,00 p.p.!!!

Voor meer informatie en inschrijven: https://bit.ly/2VVwSve
Datum & tijd
06 April 2019
14:30 - 15:30
Adres
Quintus
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Quintus
0383371200
www.quintuskampen.nl
info@quintuskampen.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media