Lezing Marli Huijer
'Denken kan iedereen'
dinsdag 9 april (20.00 tot 21.45 incl. pauze met gratis pauzedrankje)

Denken kan iedereen
We hechten in Nederland steeds minder aan autoriteit. Liever beslissen we zelf. Maar wat als we er niet uitkomen? Wat als zelfs Rutte zegt dat niet de overheid maar burgers zelf de strijd rond Zwarte Piet maar moeten zien op te lossen?

Samenleven zonder autoriteiten vergt nieuwe vaardigheden. Eén daarvan is het vermogen zich te verplaatsen in het denken van anderen. Iedereen kan denken, maar kunnen we dat denken zo ver oprekken dat we ook de gedachten en gevoelens van anderen snappen?

In haar lezing laat Marli Huijer, hoogleraar Publieksfilosofie (EUR) en voormalig Denker des Vaderlands, zien hoe denken kan helpen om zonder autoriteiten goed samen te leven.

Bieb-leden: € 5
Niet-leden: € 7,50


Marli Huijer is hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus School of Philosophy, Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze werd opgeleid tot huisarts en filosoof, promoveerde in de filosofie en was eerder bijzonder hoogleraar Gender en Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Van 2015 tot 2017 was zij Denker des Vaderlands.
Datum & tijd
09 April 2019
20:00 - 21:45
Adres
de Bibliotheek Kampen / Stadskazerne
Oudestraat 216
8261CA Kampen
Contact
Dieuke Boogaard
+31383331828
https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/423-lezing-marli-huijer
marketing@bibliotheekkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media