Op 11 mei is het Nationale Molen en Gemalendag. Kom naar Kampen en bezoek Molen d'Olde Zwarver, Gemaal Kampen of Stoomgemaal d'Olde Messiene. Unieke monumenten die deze dag hun deuren openen voor publiek en demonstraties geven.

Gemaal Kampen

Op 11 mei laten we ons gemaal weer de hele dag draaien en u bent deze dag hartelijk welkom, naast het gemaal hebben we een expositie van gereedschappen en voorwerpen die te maken hebben met het onderhoud van de watergangen.


Op het terrein staan tevens diverse stationaire motoren en pompen waarvan er een groot aantal nog werkend zijn .
Ook kunt u varen op de machinekolk en er worden deze dag regelmatig poffertjes gebakken met streekproducten .

Voor de nieuwsgierigen onder ons zijn er de gehele dag rondleidingen op het terrein met diverse verhalen over het gemaal en de omgeving en ook kunt u via de nieuwe ingang een blik werpen in de kruipruimte’s onder het gemaal welke we vorig jaar ontdekt hebben.

Lees hier meer over het Gemaal Kampen, de openingstijden en de verschillende activiteiten!

Molen d'Olde Zwarver

Bijna ieder kind uit Kampen heeft hem wel eens bezocht met klasgenoten of opa en oma: d’Olde Zwarver. Deze trotse, achtkantige stellingmolen aan de IJsseldijk kent een prachtige, deels geheimzinnige, historie. Kom 11 mei naar de molen en geniet van alles wat er te beleven valt! 

Lees hier meer over Molen d'Olde Zwarver, de historie, de bezoektijden en alle activiteiten!

Stoomgemaal d'Olde Mesiene

Op de Nationale Molen en Gemalendag bent u van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven u met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek. 

Het gemaal is tijdens stoomdagen open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open.

Lees hier meer over Stoomgemaal d'Olde Mesiene, de historie, de bezoektijden en alle activiteiten!
Datum & tijd
11 May 2019
10:00 - 16:00
Adres
Gemaal broeken en maten
Flevoweg 74
8265PL Kampen
Contact
Gerrit ten hove
0655546871
www.gemaalkampen.nl
gemaalkampen@gmail.com
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media