Tussen 4 en 12 mei wordt weer de landelijke Romeinenweek georganiseerd. Ook in Kampen vinden activiteiten plaats. CultuurZIEN heeft een speurtocht geschreven langs sporen van de klassieke cultuur in de Kamper binnenstad. Daarnaast worden in de beide weekenden door cultuurZIEN stadswandelingen gehouden.

De speurtocht ''Romeinen aan de IJssel'' heeft als start- en eindpunt het Oude Raadhuisplein aan de Oudestraat. De speurtocht begint bij Alexander Alexander de Grote en loopt via het klassieke trio Bacchus, Ceres en Venus naar de neo-klassieke Synagoge aan de IJsselkade. Onderweg wordt verder stil gestaan bij de Lutherse kerk, de Cellebroederspoort en de Muurbloem op de 14e eeuwse stadsmuur van Kampen. Op basis van Romeinse jaartallen aan diverse gebouwen kunnen sommen gemaakt worden. De speurtocht ''Romeinen aan de Ijssel'' is op eigen gelegenheid te maken en al vanaf 29 april, tijdens de meivakantie beschikbaar. Ga naar www.cultuurzien.nl voor het downloaden van de tekst.

Liever op stap met een gids? Zondag 5 mei om 14.00 uur vertrekt Carin Koopman vanaf de Botermarkt voor een stadswandeling over ''Romeinen aan de IJssel''. De rondleiding duurt ca. 1, 5 uur en de deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p..

Vrouwen is het thema van de Romeinenweek 2019. In het laatste weekend van de Romeinenweek organiseert cultuurZIEN ''Vrouwen in Beeld'', stadswandelingen over vrouwen in Kampen vanaf de Romeinse tijd tot de 20e eeuw. Als afsluiting wordt een bezoek gebracht aan de Schepenzaal in het Oude Raadhuis. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei start om 14.00 uur een stadswandeling vanuit Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De rondleiding duurt ca. 1, 5 uur en de deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p., plus € 8, 50 p.p. toegang tot het Stedelijk Museum (gratis met Museumjaarkaart).

Leden van het Nutsdepartement Kampen hebben recht op korting bij deelname aan activiteiten van cultuurZIEN.
Datum & tijd
29 April 2019
08:00 - 20:00
Adres
cultuurZIEN
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media