De typisch Amerikaanse muziek van George Gershwin wordt na 100 jaar in een nieuwe, eigentijdse jas gestoken. Bekende en onbekende werken zullen te horen zijn in een unieke bezetting voor zang, strijkkwartet en jazzorkest!

De prachtige stem van Fay Claassen (ze won onlangs twee Edisons!) voegt zich bij het fascinerende Matangi Kwartet en het veelzijdige Millennium Jazz Orchestra o.l.v. Joan Reinders. Reinders hercomposities staan garant voor hedendaagse grooves en verrassende ritmische wendingen. De integratie van een strijkkwartet in een jazzorkest is zeer innovatief en leidt tot opwindende instrumentaties en nieuwe muzikale vormen.

Het programma bevat een bijzondere primeur: de overbekende Rhapsody in Blue, met in de hoofdrol niet de piano maar het strijkkwartet, begeleid door jazzorkest! Bekende melodieën uit de opera Porgy Bess worden tot klinken gebracht door zangeres Fay Claassen, afwisselend begeleid door bigband en strijkkwartet of een combinatie daaruit. Ook zijn er intieme zettingen met alleen strijkers en zang. Op het programma staan verder veel bekende, aan Broadway gerelateerde melodieën en minder bekende pareltjes van ongeveer 100 jaar geleden. Vette bigbandklanken worden afgewisseld met fragiele strijkers en prachtige ballads. Nu eens zal Gershwins muziek klinken als een feest der herkenning, dan weer als gloednieuw repertoire. Een cross-over om van te smullen!

reisvoorstelling

Kijk voor meer informatie op: www.stadsgehoorzaalkampen.nl
Datum & tijd
17 November 2019
15:00 - 17:00
Adres
Stadsgehoorzaal Kampen
Burgwal 84
8261 ES Kampen
Contact

038 331 73 43
www.stadsgehoorzaalkampen.nl
info@stadsgehoorzaalkampen.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media