Uit de lange geschiedenis van Kampen selecteerde cultuurZIEN enkele sterke vrouwen naast opvallende mannen. Tijdens de lezing maakt men kennis met het adellijke duo Mechteld & Egbert, de ondernemers Janneke & Adam en het criminele stel Leentje en Thijs. Wie waren zij en waarom lieten zij hun sporen na in de Kamper geschiedenis?

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In 2019 is het thema Zij/Hij. Met deze lezing richt cultuurZIEN de aandacht op de wijze waarop in de vroeg-moderne tijd het sociale leven in Kampen functioneerde. Een samenleving waarin vrouwen altijd onder voogdij stonden. Als zij jong waren van hun vader, later van hun man en op oudere leeftijd van een zoon of ander mannelijk familielid. Toch zagen Mechteld, Janneke en Leentje kans om hun eigen weg te gaan.

Wat: lezing Mechteld & Egbert, Janneke & Adam, Leentje & Thijs
Wanneer: 2/10
Tijd: 19.30 uur
Waar: huis 't Brieschend Peerd, Buitennieuwstraat 17
Kosten: € 7, 50 p.p..
Meer info op: cultuurzien.nl of bel 038-331 10 24
Datum & tijd
02 October 2019
19:30 - 22:00
Adres
Huis 't Brieschend Peerd
Buitennieuwstraat 17
8261 ap Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
carin@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media