Een stadswandeling langs locaties met boeiende verhalen over de relaties tussen vrouwen en mannen in de Kamper geschiedenis. Jongens kregen een opleiding aan de Latijnse school, maar vrouwen hielden later het bedrijf draaiende als hun man op zakenreis was. Hoe deden zij dat? En hoe hield een vrouw zich staande, als er geen man (meer) was?

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In 2019 is het thema Zij/Hij. Met deze stadswandeling richt cultuurZIEN de aandacht op de wijze waarop in de vroeg-moderne tijd het sociale leven in Kampen functioneerde. Een samenleving waarin vrouwen altijd onder voogdij stonden. Als zij jong waren van hun vader, later van hun man en op oudere leeftijd van een zoon of ander mannelijk familielid. Toch konden sommige vrouwen redelijk zelfstandig functioneren.

Wat: Stadswandeling zij, en hij dan?
Wanneer: 6/10/2019
Tijd: 14.00 uur
Startpunt: De Botermarkt
Kosten: € 7, 50 p.p..
Meer info op: www.cultuurzien.nl of bel 038-331 10 24
Datum & tijd
06 October 2019
14:00 - 15:30
Adres
Botermarkt
Botermarkt 17
8261 ap Kampen
Contact
cultuurZIEN
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media