Albert is allrounder en ecoloog. Binnen De Vlinderstichting is hij bij heel veel projecten betrokken. Daarnaast geeft hij lezingen en workshops, is dagvoorzitter van diverse symposia en begeleidt hij studenten bij hun afstudeeronderzoek.

Vlinders zijn geliefde insecten bij veel mensen. Ze hebben een hoog aaibaarheidsfactor en mooie kleuren. Toch gaat het in Nederland niet zo goed met de vlinders. Van de 70 soorten die ons land rijk was zijn er 18 uitgestorven terwijl 30 van de overgebleven soorten op de rode lijst staan. De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van vlinders in ons land.

Daar profiteren niet alleen de vlinders van maar ook andere plant en diersoorten.

De ongeveer 60 soorten libellen in Nederland zijn een stuk minder bekend, maar ook hier zet de Vlinderstichting zich voor in. Het zijn bijzondere fraaie dieren en zeggen daarbij veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Ze brengen het grootste deel van hun leven onder water door. Tijdens deze lezing zullen we een kijkje nemen in de intrigerende levenswijze van vlinders en libellen. Hoe komen ze de winter door? Waar ontmoeten ze elkaar? Welke soorten kun je in je tuin of in de omgeving verwachten? Hopelijk vormt deze avond een aanzet om zelf buiten op zoek te gaan naar deze prachtige insecten.

Voor leden gratis. Niet-leden betalen € 4
Datum & tijd
12 November 2019
20:00 - 22:00
Adres
De Leuke Hanzestad
IJsseldijk 12
8261 LK Kampen
Contact
C Terlouw
0610621379
https://kampen.groei.nl/home/
kees.terlouw@gmail.com
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media