Op zaterdag 23 november om 20.00 uur zal Evert van de Veen een bijzonder orgelconcert geven in de Bovenkerk te Kampen.

Het thema voor dit concert is " Heer herinner U de namen van hen die gestorven zijn". Een herdenkingsconcert op de laatste zaterdag van het kerkelijk jaar. In tal van kerken worden op de laatste zondag van het kerkelijk jaar de mensen herdacht die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden.

Dat was voor Evert van de Veen de aanleiding om daar aandacht aan te besteden middels een orgelconcert op de laatste zaterdag van het kerkelijk jaar. Hij heeft daarvoor een indrukwekkend programma samengesteld met toepasselijke muziek bij dit thema.

Zo zal Evert van de Veen o.a. de Dodenmars en engelenzang (Marche funèbre et chant Seraphique) van Alexandere Guilmant, Psalm 103 : 8 “Gelijk het gras is ons kortstondig leven” van Jan Zwart, Boven de starren van Willem Hendrik Zwart en “Heer herinner U de namen” van Klaas Jan Mulder ten gehore brengen.

Van Johann Sebastian Bach speelt Evert o.a. het koraalvoorspel “Vor deinem Trohn tret’ ich hiermit” Kort voor zijn overlijden dicteert Bach nog een koraalvoorspel,
een bewerking van het koraal "Wenn wir in höchsten Nöthen sein". De stervende meester wil dat er een andere titel boven komt te staan: "Vor deinem Thron tret'' ich hiermit".

Daarnaast speelt Evert weken van Dick Sanderman, Max Reger en van de Veen. Het concert wordt besloten met een bewerking over Psalm 43 met aansluitend samenzang.

Voor bestellingen van kaarten met korting en verdere informatie van dit concert zie www.evertvandeveen.nl U kunt ook telefonisch kaarten bestellen via
0342-475397 of 06-27441103
Datum & tijd
23 November 2019
20:00 - 21:15
Adres
Bovenkerk kampen
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Evert van de Veen
0627441103
www.evertvandeveen.nl
info@evertvandeveen.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media