Tijdens een aantal dagen, de zogenaamde Stoomdagen worden de machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dagen onder stoom te bezichtigen.

U bent deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven u met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek.

Het gemaal is tijdens stoomdagen open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open.

Stoomgemaal d'Olde Mesiene 
Aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden staat het Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het is het oudste nog werkende gemaal in ons land. Het gemaal is destijds gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen. Het heeft dienstgedaan tot 1961, toen een elektrisch gemaal de functie overnam. Momenteel zijn er van de ruim 700 stoomgemalen in Nederland nog 23 over en hiervan neemt d’ Olde Mesiene, zoals het gemaal ook wordt genoemd, een belangrijke plaats in.

In 2020 zijn de stoomdagen op de onderstaande data:
• zaterdag 09 mei (tevens Molen en Gemalendag)
• zaterdag 06 juni
• zaterdag 04 juli
• zaterdag 01 augustus
• zaterdag 12 september (tevens Open Monumentendag)
• zaterdag 03 oktober.

Op al deze dagen opent het gemaal de deuren en is het publiek van harte welkom. De toegang is vrij. 

Bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum met zijn verrassende ligging en vormgeving is een rustpunt voor de bezoeker waar men in de koffiehoek onder het genot van een kop koffie,thee of frisdrank kan genieten van het unieke uitzicht over de aanliggende kolk en de polder Mastenbroek.

Stoomgemaal Mastenbroek
Kamperzeedijk 7, Genemuiden

http://www.stoomgemaal.nl/

Datum & tijd
03 October 2020
10:00 - 16:00
Adres
Stoomgemaal Mastenbroek
Kamperzeedijk 7
Genemuiden
Contact


www.stoomgemaal.nl
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Toegang
Gratis
Betaald
Soort evenement
Open dag
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media