Op 18 april wordt er door de KOV en 75 jaar bevrijding Kampen een groots bevrijdingsfeest gevierd op het van Heutszplein. Het feest begint om 10.30 uur en zal duren tot ongeveer 17.30 uur, met een gevarieerd programma en voor ieder wat wils.

Vanaf 11.00 uur kunt u de Veteranen ontmoeten in een prachtige oude leger tent en om 14.40 uur komt de Straatparade over het van Heutszplein heen, dit alles in het kader van "We'll meet again" en verbinding.

Vanaf 10.30 uur zal de Veerman enkele keren een vaartochtje maken, waarop historicus Drs van Gelderen een verhaal zal vertellen over bezet en bevrijd Kampen. De eerste vaart is speciaal bestemd voor zij die de oorlog meegemaakt hebben en natuurlijk de Veteranen. Op een van de vaarten zal ook gezongen worden doe een van de koren, deze 3 vaarten zijn vrij toegankelijk.

Gedurende de hele dag zal de: "Historische Nederlandse Militaire Brigade Kampen” rondlopen.

De hele dag zijn er optredens van diverse koren, waarvan een aantal ook een bevrijdingsmedley zullen zingen. De volgende de koren zullen aanwezig zijn: Pop4you, Stadskoor, De Euphonionsingers, Vox5 en het Torenkoor. Ook zal de Bigband Kampen te horen zijn, het programma van wanneer welk koor zingt volgt nog.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd er zullen oude leger foodtrucks staan, er is zelfs een heuse gaarkeuken en natuurlijk kunt u koffie en andere drankjes nuttigen.

Voor de kinderen en andere sportievelingen wordt er door de Hanzeluiden en de Henk Brunt groep een spectaculaire stormbaan neergelegd en ook zijn er diverse springkussens en andere activiteiten/

Al met al een goede reden om op 18 april naar het van Heutszplein te komen, om 75 jaar bevrijding in Kampen te vieren. In de hele stad worden mede door de KOV diverse evenementen georganiseerd.
Datum & tijd
18 April 2020
10:30 - 17:30
Adres
Van Heutszplein
Van Heutszplein
8261 CL Kampen
Contact
Bas Diender
0613493620
http://www.kamperoranjevereniging.nl/evenement/kov-75-jaar-bevrijding/
bas@kamperoranjevereniging.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media