Journalist Mark van Wonderen fotografeerde eerder élk Chinees restaurant in Nederland, 1.090 exemplaren verzamelde hij in een boek.
Afgelopen januari bracht hij een nieuw boek uit, een reisgids naar de mooiste treurplekken van Nederland.

Een gids die je kan gebruiken om verloederde, vervallen en misschien wel de lelijkste plekken van Nederland te ontdekken. Dat zijn namelijk de plekken die Mark juist het allermooiste vindt.

“Ergens is het verbazingwekkend dat, in dit aangeharkte land met bestemmingsplannen voor elke vierkante meter, nog zoveel plekken bestaan die zich niks van de Hollandse regelzucht lijken aan te trekken. En dáárover gaat deze reisgids: over dorpen die onbekommerd wegkwijnen, over verloederde winkelcentra waarvoor nog geen grootscheepse renovatieplannen zijn opgesteld en over badplaatsen die eens iets van grandeur moeten hebben uitgestraald, maar waar de patatcultuur nu nog de enig overgebleven vorm van cultuur is.”

Woensdagavond 16 september is Mark te gast in de bibliotheek in Kampen en kunnen we hem aan de tand voelen over zijn vreemde fascinaties. Draaien de Treurgids en ‘Chin. Ind. Spec. Rest., een verdwijnend Nederlands fenomeen’ om leedvermaak of zijn het eigenlijk een soort liefdesverklaringen?

We laten Mark deze avond ook graag treurplekken van Kampen zien. Dus ken jij een plek in de gemeente Kampen die in een tweede versie van de treurgids niet zou mogen ontbreken? Stuur ‘m op naar Stephanie Nanninga, . Mark zal uit de inzendingen de treurigste kiezen en als dit jouw foto is ontvang je van ons een exemplaar van de Treurgids.Kaartjes kosten €7,50 voor niet-leden, voor bieb-leden € 5. In verband met de Corona-maatregelen zijn er slechts 30 plaatsen beschikbaar.Van 19.30 tot 21.00 uur
Datum & tijd
16 September 2020
19:30 - 21:00
Adres
de Bibliotheek Kampen / Stadskazerne
Oudestraat 216
8261CA Kampen
Contact
Stephanie Nanninga
+31 38 333 1828
https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/volwassenen-18/490-mark-van-wonderen-een-ode-aan-de-treurigheid
marketing@bibliotheekkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media