Samen met het netwerk palliatieve zorg regio IJssel Vecht/Noord Oost Overijssel organiseert Bibliotheek Kampen een avond over levenseinde.

In de documentaire staat het leven en sterven van Piet de Reus centraal. Hij had ALS en wilde graag meer bekendheid geven aan deze ziekte. Niet alleen om medepatiënten bij te staan, maar ook om zorgverleners een beter beeld te geven van wat deze aandoening voor een patiënt en zijn of haar naasten betekende. Piet kiest uiteindelijk voor euthanasie.

De avond is bedoeld voor mensen met een ziekte waarvan ze niet meer zullen genezen, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden. Er is een korte inleiding op de ziekte ALS, daarna bekijken we de documentaire over Piet de Reus. Aansluitend gaan we onder begeleiding van een geestelijk verzorger in gesprek over deze thematiek.

We vinden het belangrijk om vanuit het perspectief van patiënten over dit thema te praten. Doel is niet om elkaar te overtuigen met meningen en zienswijzen, maar om op een zoekende en voorzichtige manier met elkaar in gesprek te zijn over levenseinde en de wensen en mogelijkheden hieromtrent.

Gratis entree

Vanwege de corona-maatregelen is aanmelden verplicht. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.
Datum & tijd
15 October 2020
19:00 - 21:30
Adres
de Bibliotheek Kampen / Stadskazerne
o 216
8261CA Kampen
Contact
de Bibliotheek Kampen
+31 38 333 1828
https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/volwassenen-18/252-documentaire-en-gesprek-als-het-leven-anders-loopt
marketing@bibliotheekkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media