Op zondag 13 september, 14.00 uur, organiseert cultuurZIEN de derde en laatste zomerse wandeling. Verzamelen bij de Latijnse School, Buitennieuwstraat 4. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p.. 

Deze stadswandeling valt samen met het Open Monumentenweekend met als thema leermonument. CultuurZIEN geeft hieraan een eigen invulling door te wandelen door de onderwijsgeschiedenis van Kampen. Deze onderwijsgeschiedenis begon rond 1300 met een kloosterschool.  In de tussenliggende eeuwen waren er Latijnse scholen, Franse scholen, meisjesscholen en hogescholen gevestigd in Kampen. In de 19e en 20e eeuw profileerde Kampen zich zelfs als onderwijsstad. Nu het vertrek van de laatste theologische universiteit uit Kampen aanstaande is, keert de stad terug naar voortgezet onderwijs als hoogste niveau. Meer informatie is te vinden op cultuurzien.nl

Het maximale aantal deelnemers bedraagt 8 personen. Reserveren voor deelname kan via kunst@cultuurzien of bel tel. (038)331 10 24. 

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media