De ziekte van Parkinson hebben en toch dansen of muziek maken? Jazeker! Muziek en dans hebben een buitengewoon positief effect op het brein en het menselijk bewegingsapparaat. Mensen met Parkinson spreken en lopen bijvoorbeeld beter als ze een ritme horen. Reden genoeg om ook in Kampen muziek- en dansactiviteiten te ontwikkelen. Daarom wordt op maandagochtend 5 oktober een informatiebijeenkomst georganiseerd met als thema ‘Muziek & Dans bij Parkinson’. Deze wordt gehouden in Quintus (Vloeddijk 38) van 10.00 tot 12.15 uur.

Aan het woord komen experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van dans- en bewegingslessen aan mensen met Parkinson. Ook staat er een korte workshop en demonstratie op het programma en is er gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisselen van ideeën. In de verkenning van de mogelijkheden voor Kampen hopen we in dit proces zoveel mogelijk betrokkenen mee te nemen. Samen aan de slag voor mensen met Parkinson! Dit is het volledig programma:

Programma
Vanaf 9.45u Inloop met koffie & thee
10.00 uur Welkom
10.05 uur Inleiding door Marlien Seinstra, Artistiek leider De Dans Divisie (Leeuwarden), sinds 2015 docente dans voor mensen met Parkinson
10.45 uur ‘Fysiotherapie voor mensen met Parkinson’ door Hennie Brinkman (fysiotherapie IJsselheem) en Douwe van Klinken (Argo fysiotherapie)

Korte pauze Koffie & thee

11.15 uur Oefening ‘Zet je brein in beweging’ (RGM) door Jeannette Kostwinder (Quintus)
11.25 uur Demonstratie dansgroep Zwolle o.l.v. Wilma Vreeling van StudYoPi
11.45 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisselen van ideeën
12.15 uur Afsluiting

Aanmelden
Ben je beroepshalve betrokken bij patiënten met de ziekte van Parkinson, bijvoorbeeld als fysiotherapeut of activiteitenbegeleider? Werk je in de cultuursector als muziek- of dansdocent? Ben je mantelzorger of heb je zelf de ziekte van Parkinson? We nodigen je van harte uit om mee te denken en mee te doen! In verband met een maximum aantal deelnemers, graag van tevoren aanmelden via info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200. De bijeenkomst is gratis, coronaproof en rolstoeltoegankelijk.

Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Kom Erbij Week door Het Beste van Kampen, IJsselheem, DeDansDivisie, Argo Fysiotherapie, StudYoPi en Quintus.
Datum & tijd
05 October 2020
10:00 - 12:15
Adres
Quintus
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Margreet Bouwman
0383371200
www.quintuskampen.nl
info@quintuskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media