Voor 17 april, de dag waarop Kampen in 1945 bevrijd werd, komt cultuurZIEN met een nieuwe video over de vestingwerken van Kampen. Voor een rijke stad als Kampen waren goede vestingwerken van groot belang. Rovers lagen altijd op de loer. In de video ''Relicten van voorbije strijd'' wordt een tocht per fiets gemaakt langs restanten van de oude vestingwerken van Kampen.

Het lijkt alweer zo lang geleden: het vieren van 75 jaar vrijheid. CultuurZIEN organiseerde in 2020 een reeks van vijf avonden onder de titel ''Kampen in Oorlog''. Een onderdeel was een fietstocht langs de voormalige vesting Kampen. Een vesting die tot wereldoorlog 2 intact bleef, omdat door stormvloeden van de Zuiderzee bouwen buiten de stadsmuren vrijwel onmogelijk was. Wat is er nu nog te zien van deze vesting en wat weten we over het functioneren van de vesting?

De video wordt op 17 april om 09.00 uur online gezet en blijft dan 24 uur openbaar. De video is te vinden via www.cultuurzien.nl en via www.kampernieuws.nl
Datum & tijd
17 April 2021
09:00 - 09:00
Adres
n.v.t.
n.v.t. n.v.t.
n.v.t. n.v.t.
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media