Op vrijdag 8 en zondag 10 oktober kan iedereen die dat durft mee op safari tijdens het Ontmoetingsfestival Kampen. Verrassende plekken ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Het avontuur start op www.safarikampen.nl.

Experimental travel
Iedereen uit Kampen en de wijde regio is uitgenodigd om samen ‘op reis’ door de stad Kampen te gaan. Zo leren zo elkaar en verrassende plekken van de stad op een bijzondere manier kennen. Een grappige en luchtige manier om in beweging te zijn en andere mensen te ontmoeten. Hiervoor gebruiken de organisatoren een methodiek die is bedacht door het Franse LAboratoire de TOURisme EXpérimental: Experimental Travel. Dat is een nieuwe benadering van reizen waarbij bezoekers niet de gewone toeristische attracties bezoeken (of in ieder geval niet met de gewone aanpak), maar ze laten leiden door een gril.

Route onbekend
Het startpunt is in de binnenstad van Kampen, en waar het eindigt? Dat weet niemand! Dit hangt namelijk erg af van de keuzes die de deelnemers zelf gaan maken.

Enkele voorbeelden van opdrachten waar ze uit kunnen kiezen:
• Alfatoerisme – waarbij de deelnemers de eerste straatnaam (alfabetisch) op een kaart vinden en de laatste straat, een rechte lijn (of een andere gewenste figuur) tussen hen trekken en het pad tussen de twee punten bewandelen.
• Afwisselend reizen – waarbij het groepje evenementenbezoekers het startpunt verlaat, rechtsaf slaat, linksaf slaat bij de volgende kruising, rechtsaf slaat bij de volgende, enzovoort, waarbij elke richting wordt afgewisseld, totdat ze niet verder kunnen gaan vanwege een obstructie.

In totaal zijn er 20 verschillende manieren om op safari te gaan en het lot bepaalt welke tour je gaat volgen.
Datum & tijd
09 October 2021
14:00 - 18:00
Adres
stadhuis Kampen
burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD Kampen
Contact
Roeland Tameling
0617453490
www.safarikampen.nl
r.tameling@kampenpartners.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media