Pieter Kapenga (1898-1982) ging de geschiedenis in als enige politieman in Kampen die weigerde in de oorlog de Joden van huis op te halen. Hij moest het bekopen met zijn eigen deportatie naar concentratiekamp Dachau. Hij overleefde het kamp en keerde terug.


Voormalig Trouw-journalist en historicus Peter Sierksma, kleinzoon van Kapenga, schreef het boek Mijnheer, dat weiger ik. Een politieman in verzet (Walburg Pers), waarin hij handelen en denken van zijn grootvader reconstrueert en analyseert. 


Op 16 november is daarvan de landelijke presentatie, met lezing van de auteur, in de Stadskazerne.

• De toegang is gratis.
• Aanmelden door een gratis ticket te bestellen: https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/971-mijnheer-dat-weiger-ik-pieter-kapenga-politieman-in-verzet

 

Organisatie: De Stadskazerne, Historische Vereniging Jan van Arkel, Stadsarchief Kampen en Bibliotheek Kampen en uitgeverij Walburg Pers.

Datum & tijd
16 November 2021
20:00 - 22:00
Adres
De Stadskazerne
Oudestraat 216
Kampen
Contact
De Stadskazerne
0383370770
www.destadskazerne.nl
info@stadsarchiefkampen.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media