Kamper Veerkracht

Corona raakt ons allemaal. Iedereen beleeft deze crisis anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over moeite, pijn en onzekerheid maar ook over hoop, liefde en veerkracht. Verhalen die verteld en gedeeld mogen worden. Wat is jouw verhaal?

Burgemeester van Kampen | 67 jaar

Het verhaal van: Bort Koelewijn

Burgemeester van Kampen | 67 jaar

En toen kwam de coronacrisis… Voor mij begon de coronacrisis toen ik op zondagavond 15 maart 2020 om half zes vernam, dat in een half uur tijd alle horeca zou moeten sluiten. Het eerste wat ik dacht was: ‘Dit kan niet! Er zijn nu vast mensen hun bruiloftsfeest of jubileum aan het vieren.’ We zijn niet repressief gaan optreden. Ik ben het gesprek met de horecaondernemers aangegaan. Samen hebben we ervoor gezorgd dat ze de zaak netjes konden sluiten, zoals de maatregelen op dat moment voorschreven. Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:
Lees verder

Dirigent & AV producer | 64 jaar

Het verhaal van: Jan Quintus Zwart

Dirigent & AV producer | 64 jaar

Toen kwam de coronacrisis…Alle stemmen verstomden, letterlijk en figuurlijk. Het werd oorverdovend stil. Op 12 maart heb ik met één van de koren nog een optreden gegeven tijdens een kerkdienst op biddag. Aansluitend hebben we een koorrepetitie gehouden. Daarna kwam alles stil te liggen. In eerste instantie schuif je projecten nog voor je uit en denk je: ‘Het Paasconcert moet toch door kunnen gaan?’Het verhaal gaat verder onder de afbeelding: 
Lees verder

IC Verpleegkundige Isala | 36 jaar

Het verhaal van: Linda Vissinga-Duitman

IC Verpleegkundige Isala | 36 jaar

Toen kwam de coronacrisis...Echt heel heftig! De coronacrisis begon in Brabant. Daardoor leek het eerst nog een ver van mijn bedshow. We zijn ons wel gelijk gaan voorbereiden. Eén zaal op de IC werd leeggehaald en we begonnen met het organisatorische plan- en bedenkwerk. Toen kwam de eerste patiënt en daarna ging het hard, niet normaal! Binnen twee weken lag de hele IC vol, alle reguliere zorg kwam on-hold te staan, we wisten niet meer waar te beginnen. Een aantal van de gewone IC bedden werd verhuisd naar uitslaapkamers, die daar uiteraard helemaal niet voor bedoeld zijn. We moesten ons razendsnel aanpassen aan een situatie die voor iedereen nieuw was.Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:
Lees verder

Leerling basisschool | 7 jaar

Het verhaal van: Floris Raap

Leerling basisschool | 7 jaar

Toen kwam de coronacrisis…Ik stond te juichen voor de televisie omdat ik hoorde dat ik niet meer naar school hoefde. Het leek wel vakantie. Na een paar dagen moest ik toch mijn boeken ophalen en thuis aan het werk. Ik zat toen in groep 3. Rekenen en taal lukte wel thuis maar schrijven was best lastig. Dat had ik liever op school gedaan omdat juf mij daar de letters beter kon leren.Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:
Lees verder

Voorganger Baptistengemeente | 30 jaar

Het verhaal van: Maurits Luth

Voorganger Baptistengemeente | 30 jaar

Toen kwam de coronacrisis…Ineens stond ik te preken voor honderden lege stoelen. Ik was hier als voorganger net nieuw en kende de gemeente nog niet. Het werd een stuk ingewikkelder om zo’n 600 gemeenteleden te leren kennen. Ik mocht nog wel bij mensen thuis komen maar elkaar ontmoeten in groepsverband kon meestal niet meer. Dat miste ik echt! Het verhaal gaat verder onder de afbeelding: 
Lees verder

Horecaondernemers | 44 & 52 jaar

Het verhaal van: Michel & Michel

Horecaondernemers | 44 & 52 jaar

Toen kwam de coronacrisis…En door! Dat was het eerste dat we tegen elkaar zeiden. Stilzitten zit niet in onze genen. Toch zijn we de eerste lockdown wel een poos dicht geweest. Dat resulteerde in een prachtig nieuw behang op de muur, een nieuw terras buiten en een fris interieur. We hadden ineens tijd en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Er ontstond ruimte om nieuwe dingen te verzinnen en aan te pakken. Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:
Lees verder

Jan & Chantal | Jaëlle, Jop en Juda

Het verhaal van: de familie van Gelder

Jan & Chantal | Jaëlle, Jop en Juda

Toen kwam de coronacrisis…[Chantal] Nou, dat overviel mij wel een beetje. [Jan] Je hoort het nieuws en het is nieuws waar je wat mee moet. Maar wat? Je wordt geleefd en staat in de actiestand tegelijk. En nu? De scholen gaan dicht. Hoe gaan we het regelen met onze kinderen? En op het werk met onze leerlingen? Hoe zorgen we dat er op afstand toch kennisoverdracht kan plaatsvinden? Het verhaal gaat verder onder de afbeelding:
Lees verder

Actieve gepensioneerden | 69 & 68 jaar

Het verhaal van: Cees & Olga van Dongen

Actieve gepensioneerden | 69 & 68 jaar

Toen kwam de coronacrisis...[Olga] Ik vond en vind dat nog steeds echt niet leuk. Na ruim 31 jaar met veel plezier te hebben gewerkt bij boek- en cadeauwinkel de Rank, viel ik na mijn pensioen in een gat. Ik genoot altijd van het contact met collega’s, de vele vrijwilligers en alle klanten. Die reuring heb ik nodig. Voor mijn gevoel had ik net alles weer een beetje op de rit en toen kwam de eerste lockdown. Heel naar! Niet meer spontaan ergens koffiedrinken, ons naaiclubje moest stoppen, geen etentjes meer, niet meer naar de kerk. Ineens is je wereld heel klein. Ik ben best veerkrachtig maar moest echt m’n draai weer vinden door dit sociale isolement. Het verhaal gaat verder onder de afbeeding:
Lees verder

Creatieve ondernemer | 48 jaar

Het verhaal van: Michiel de Groot

Creatieve ondernemer | 48 jaar

Toen kwam de coronacrisis...Zo, dat was schakelen! De eerste dag van de lockdown in maart vorig jaar hebben we de koppen bij elkaar gestoken en onszelf direct vragen gesteld als: Hoe blijven we zichtbaar? Hoe blijven we in beeld bij onze klanten? Waar is behoefte aan en wat is daar voor nodig? Ik ben erg impulsief en creatief en bedenk soms de gekste dingen maar heb een team om me heen dat wel hetzelfde moet willen.Het verhaal gaat verder onder de afbeelding: 
Lees verder

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media