Nieuws

Met de Veerman van Kampen

Ontdek de IJssel

Met de Veerman van Kampen

vrijdag 23 februari
Ervaar een prachtige tocht door een winters rivierlandschap, wij varen stroomopwaarts richting Zwolle en passeren de ondergelopen uiterwaarden en werkzaamheden i.v.m. ruimte voor de rivier. Net beneden de IJsselbruggen van Zwolle zullen wij keren en de terugreis inzetten.Het schip is een half uur voor afvaart voor u geopend. Wij houden ons het recht voor om tochten met minder dan 30 deelnemers te annuleren, wij raden u daarom aan om te reserveren via www.veermanvankampen.nl.  Vertrek: 14.30 uur Tijdsduur: 2,5 uur Catering: Koffie of thee bij ontvangst Prijs: Volwassenen € 14,00 p.p.Kinderen t/m 12 jaar € 9,00 p.p.
Lees verder

 Voor groot en klein

16 tips voor de voorjaarsvakantie

 Voor groot en klein

woensdag 21 februari
Een hele lange lijst vol inspiratie: ► Het Speelgoedkabinet is iedere middag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend.► Workshop Linosnede bij Stichting Grafisch Atelier Kampen op zaterdag 24 februari.► Wëreldbänd - Släpstick in de Stadsgehoorzaal Kampen op zaterdag 24 februari.► Disco Classic Party bij MEET-POINT Events & Partycenterop zaterdag 24 februari. ► Het Kidzz Festijn van IJOV - IJsselmuider Oranje Vereniging op maandag 26 en dinsdag 27 februari.► Dinsdagavond: Leffe avond 2=1 betalen! bij Cafe 't Pontonop dinsdag 27 februari.► BINGO!!!! Voor kinderen en BINGO!!! Voor volwassenen. bij Sportcafé De Buurt op woensdag 28 februari.► Toms Magische Speelgoedwinkel in de Stadsgehoorzaal Kampen op woensdag 28 februari.► Workshop 'Creatief momentje voor een complimentje' bij Quintus Kampen op donderdag 1 maart. ► Cappella Amsterdam olv Endrik Üksvärav in de Broederkerk op vrijdag 2 maart.► Poetry and Musica, Vincent Corjanus in de Bibliotheek Kampen op vrijdag 2 maart.► De Opa- en omadag in De Stadskazerne op zaterdag 3 maart.► De Biologische Binnenmarkt in De Sigaar op zaterdag 3 maart.► Sunday Sessions met Gertjan van der Weerd en Maurits Fondse in de Stadsgehoorzaal Kampen op zondag 4 maart► En dan heb je natuurlijk ook Movie Unlimited Bioscoop Kampen, het Stedelijk Museum Kampen, de Kinderboerderij Cantecleer en het Ikonenmuseum Kampen!
Lees verder

Stadswandelingen, eten en drinken en Kamper kunst

Kamper Cultuurhistorie tijdens Sail Kampen

Stadswandelingen, eten en drinken en Kamper kunst

zondag 18 februari
Op zaterdag 31 maart en maandag 2 april bruist huis '' 't Brieschend Peerd'' van de activiteiten. Stadswandelingen, eten en drinken en Kamper kunst zijn onderdeel van een aantrekkelijk aanbod. Een overzicht van de activiteiten is te bekijken op website tbrieschendpeerd.nl Pasen is een religieus feest, waarbij het joodse volksdeel de vlucht uit Egypte herdenkt. Maar Pasen is ook de verwelkoming van het voorjaar. Huis '' 't Brieschend Peerd'', Buitennieuwstraat 17,  biedt een programma, waarin deze elementen worden gecombineerd met de cultuurhistorie van Kampen. Op 31 maart en 02 april wordt een stadswandeling met smakelijke nazit aangeboden. Aansluitend volgt een vertel-diner, geïnspireerd door de joodse paasmaaltijd, afgewisseld met korte verhalen over de reeks Kamper Laatste Avondmalen.  Beide activiteiten samen worden tegen gereduceerde prijs als Sailarrangement aangeboden. Vanaf 24 maart is het digitale spel SteurSpeur beschikbaar. Een spel waarin koopmanstalent en cultuurhistorie samenkomen. SteurSpeur kan gespeeld worden door iedereen vanaf 8 jaar. De komende weken wordt de informatie op website tbrieschendpeerd.nl verder aangevuld.
Lees verder

door de vogelwerkgroep Natuurvereniging IJsseldelta

Vogelcursus voor beginnende vogelaars

door de vogelwerkgroep Natuurvereniging IJsseldelta

vrijdag 16 februari
Dit voorjaar organiseert de vogelwerkgroep van de Natuurvereniging IJsseldelta vanaf begin maart a.s. een vogelcursus voor beginnende vogelaars. De cursus bestaat uit vier theorie avonden met daaraan gekoppeld een (ochtend) excursie naar een gebied in de omgeving van Kampen.Tijdens de theorie avonden zal naast de herkenning van o.a. tuin-, park-, bos- en weidevogels ook de bouw van vogels, vogeltrek en het broeden van vogels de revue passeren. Bovendien zullen de moderne mogelijkheden zoals het gebruik van een app en het opzoeken van o.a. vogelkijkplekken belicht worden. De cursus zal gehouden worden op De Hooizolder, Groenestraat 94, 8261 VJ Kampen. De cursus start om 19.30 uur en duurt inclusief een pauze tot 21.30 uur.De cursus vindt plaats op de volgende avonden:Donderdag 8 maart 2018 Donderdag 22 maart, Donderdag 5 april en Donderdag 19 april 2018De excursies zijn in principe op de zaterdag(morgen) na de cursusavond.De kosten voor deze cursus bedragen EUR 15,– per persoon, dit is exclusief de (carpool) kosten, voor de excursies.Opgave graag voor 25 februari a.s. per e-mail via info@natuurverenigingijsseldelta.nl of telefonisch bij Nico Goosen 06-23778880 of Oscar de Pauw 06-13750331Nadere informatie over het programma ontvangt u zo spoedig mogelijk na uw aanmelding.
Lees verder

Samen zetten we Kampen op de kaart

Kampen Marketing zoekt 52.000 nieuwe collega's

Samen zetten we Kampen op de kaart

vrijdag 16 februari
Kampen Marketing, de organisatie die mensen wil verleiden om te kiezen voor Kampen, heeft een vacature op internet gezet voor 52.000 nieuwe collega’s. Daarmee zou het de grootste citymarketingorganisatie van Nederland worden.Gastheren en gastvrouwenDe nieuwe ‘parttime citymarketeers’ van Kampen zijn nodig om invulling te geven aan de ambitie van Kampen om een hartelijke Hanzestad te zijn. Hun werk zal namelijk vooral bestaan uit het gastvrij ontvangen, informeren en helpen van bezoekers, nieuwe bewoners en bedrijven. Bijvoorbeeld tijdens evenementen zoals Sail Kampen, maar ook door nieuwe inwoners een rondleiding door de gemeente te geven.VacatureKampen Marketing is op zoek naar mensen die andere mensen willen helpen, mensen die de trots op hun stad willen delen en mensen die het leuk vinden om Kampen te promoten. De vacaturetekst is niet alleen online gezet op www.kampenmarketing.nl, maar ook gedeeld op landelijke vacaturesites zoals Jobbird en Indeed, want ook oud-Kampenaren en andere enthousiastelingen over Kampen zijn welkom. Ter ondersteuning bij de werving en selectie van kandidaten is het gerenommeerde bureau Werkis uit Kampen ingeschakeld.ArbeidsvoorwaardenDe citymarketing organisatie keert geen salaris uit, maar de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn volgens Kampen Marketing meer dan marktconform inclusief een kennismakingsgesprek met o.a. de burgemeester en de directie van Kampen Marketing, een inwerkprogramma bestaande uit 3 sessies over gastheerschap, praktische vaardigheden en de stad en een training om Kampen ook online te promoten. Als dienstkleding worden een ‘ik ben een echte Kampen promoter’ trui en ‘trek maar aan mijn jasje’ windjack beschikbaar gesteld.
Lees verder

huis-aan-huisverkoop

Actiegroep IJsselmuiden verkoopt toiletpapier

huis-aan-huisverkoop

vrijdag 16 februari
Van 19 t/m 24 februari vindt er een huis-aan-huisverkoop plaats van toiletpapier in de gemeente Kampen. Met deze toiletpapier verkoop hoopt de IJsselmuidense groep van de stichting World Servants een bedrag van € 3500,- op te halen. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Doelbewust te Staphorst. Daar zijn 10 pallets (in totaal 2400 pakken van 8 rollen toiletpapier) ingekocht voor de actie. De actie wordt georganiseerd door een enthousiaste groep van ruim 20 (jong)volwassenen, deze groep gaat uit van de Hervormde Gemeente de Hoeksteen te IJsselmuiden. Samen met World Servants hopen zij van 17 tot 28 oktober 2018 naar Guatemala af te reizen, om daar hun geloof handen en voeten te geven. In totaal wil groep IJsselmuiden dit jaar ruim € 45.000,- ophalen voor dit project. World Servants is een christelijke organisatie die sinds 1988 met inzet van honderden jongeren bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In anderhalve week tijd bouwen de jongeren van actiegroep IJsselmuiden, samen met de lokale gemeenschap, in de buitenwijk Verbena van de stad Guatemala City, aan de tweede verdieping van een middelbare school op het ommuurde terrein waar al een basisschool staat. Verbena ligt aan de rand van een gigantische vuilnisbelt, een omgeving waarin jongeren snel worden meegetrokken in armoede, geweld en corruptie. Met een diploma op zak hebben de jongeren die deze school gaan bezoeken kans op een carrière elders. Daarnaast maken de deelnemers kennis met andere omstandigheden waar mensen in leven, met een andere cultuur en met een vaak andere geloofsbeleving. Wilt u meer weten? Kijkt u dan ook eens op www.geef.ws/ijsselmuiden. Hier vindt u uitgebreide informatie over het project.
Lees verder

Tip voor de Voorjaarsvakantie!

Workshop 'Creatief momentje voor een complimentje'

Tip voor de Voorjaarsvakantie!

donderdag 15 februari
Op donderdag 1 maart is het Nationale Complimentendag. Quintus organiseert een vakantieworkshop voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar waarin je een unieke kaart maakt voor iemand die bijzonder voor je is. Tijdens de workshop ga je samen met onze handlettering docent aan de slag met diverse materialen. Met creatieve tekst – handlettering - en andere materialen maken we een kaart met een gouden randje voor iemand die jij in het zonnetje wil zetten. Neem het adres mee waar je je kaart naar toe wil sturen en wij doen aan het eind van de workshop jouw compliment op de post! In het kader van ‘waardeer en je krijgt meer’ zorgen wij voor een postzegel waardoor je compliment diezelfde dag nog door ons verstuurd wordt. Leuk en lekker makkelijk!
Lees verder

d'Olde Mesiene in Mastenbroek zoekt vrijwilligers

Helpt u het Oude Stoomgemaal op stoom?

d'Olde Mesiene in Mastenbroek zoekt vrijwilligers

donderdag 15 februari
Aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden staat het Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het is het oudste nog werkende gemaal in ons land. Het gemaal is destijds gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen. Het heeft dienstgedaan tot 1961, toen een elektrisch gemaal de functie overnam. Momenteel zijn er van de ruim 700 stoomgemalen in Nederland nog 23 over en hiervan neemt d’ Olde Mesiene, zoals het gemaal ook wordt genoemd, een belangrijke plaats in. Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers – ‘vriendenkring van d’Olde Mesiene’ - in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kan worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden zodat de stoomdagen kunnen worden gehouden. Bezoek de StoomdagenOok in 2018 zijn er 6 stoomdagen op de zaterdagen 12 mei | 9 juni | 7 juli | 4 augustus | 8 september en 6 oktober. Op al deze dagen opent het gemaal de deuren en is het publiek van harte welkom. De toegang is vrij. U kunt dan het resultaat zien van het werk van de vrijwilligers, die eens in de twee weken op zaterdagmorgen hun onderhoudswerkzaamheden plegen. Daarbij willen ze graag uw hulp.Meer informatie  Meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden kunt u inwinnen bij Wim Gras (06-27092156) of Dries Smit (06-54708126)   Wanneer u vindt dat u geen ‘gouden handjes’ heeft en voor u geen rol ziet weggelegd bij het onderhoud, kunt u toch helpen om het gemaal op stoom te houden. Meld u dan aan als donateur. Dit kan al voor het luttele bedrag van € 10.00 per jaar. Zowel particulieren als bedrijven zijn van harte welkom als donateur en meer dan een donatie van  € 10,00 is natuurlijk welkom. Wilt u donateur worden en ons werk steunen, stuur dan een mailtje naar info@stoomgemaal.nl en wij zorgen ervoor dat het prima in orde komt.
Lees verder
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp