Nieuws

Aanstaande woensdag!

Bruidsbeurs bij Moods&Roots

Aanstaande woensdag!

maandag 25 september
Ben je van plan om te gaan trouwen en wil je je alvast in de trouwbubbel wanen? Kom dan naar de Bruidsbeurs op woensdag 27 september van 19.00 uur tot 21.30 uur bij Moods&Roots Events aan de Buiten Nieuwstraat 4 in Kampen. Verschillende (lokale) ondernemers presenteren zich op de beurs, van Bruidshuis tot DJ, van fotograaf tot bloemist. Mede mogelijk gemaakt door: Bruidshuis Dokter - de Graaf, Silver Mode, Lay out, Fate di Luna, BWphoto, DEA-events, Joyce Bloemen, Suz en Zo, Wendy's Taartfeest, Linda Veerman. Mede georganiseerd door Puur Trouwen. Zet jezelf op present, tot dan!
Lees verder

Voor alle bierliefhebbers!

Bokbierdag Kampen

Voor alle bierliefhebbers!

maandag 25 september
Bierliefhebbers opgelet! Na het succes van het Hops & Grapes Festival staat het volgende bierfestijn alweer op jullie te wachten! Zaterdag 7 oktober aantaande organiseert Proeflokaal De Stomme van Campen​ de jaarlijkse bokbierdag. Vijftien bokbieren van het vat, lekker eten, muziek en de befaamde bokbierwandeling door de binnenstad.Bokbierwandeling georganiseerd door de Stomme van CampenOok dit jaar organiseren we weer een Bokbierwandeling! Je wandelt samen met je gezelschap op eigen gelegenheid door de Kamper binnenstad. Tijdens de wandeling doen je vijf bijzondere locaties aan alwaar we een proefglas bokbier zullen nuttigen. Op elke locatie een ander bokbier! Net als voorgaande jaren serveren we dit jaar bij elk glas bokbier een bokkig hapjes. Verrassende hapjes die erg goed bij de te proeven bokbieren past.De route start en eindigt bij Proeflokaal De Stomme van Campen. Na het proeven van de eerste vier bokbieren loop je terug naar Proeflokaal De Stomme van Campen waar je je vijfde bokbiertje nuttigt. Naast de bieren de je nuttigt tijdens de tocht serveren wij in De Stomme van Campen in totaal elf verschillende bokbieren. Unieke bokbieren van kleine en grote brouwerijen, biologisch of uit de streek!Dus mocht je geen genoeg kunnen krijgen van het bokbier, dan laat je in De Stomme van Campen je glas gewoon weer vullen met één van de 10 andere bokbieren.Vanaf 14 september zijn de deelnamekaarten beschikbaar! Voorverkoop via eventbrite.com. Kaarten voor de Bokbiertocht kosten €20,- per stuk inclusief 5 bokbieren en 5 bokkige hapjes tijdens de route. Bokbieren in De Stomme van Campen kosten €2,25 per stuk. Consumptiemunten zijn aan de bar verkrijgbaar.Tickets voor de bokbierwandeling zijn online te koop via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bokbierdag-kampen-37535.Kijk voor meer info op www.bokbierdagkampen.nl
Lees verder

Een sportief evenement voor het goede doel

Onderdijksrun 2017

Een sportief evenement voor het goede doel

maandag 25 september
Zaterdag 7 oktober 2017 vindt de vierde Onderdijksrun plaats. Een sportief hardloop evenement voor alle leeftijden. Daarnaast loop je voor een lokaal goed doel. Dat loopt nog lekkerder toch?Starttijdenkidsrun 13:30 uur10 km 15:00 uur3/6/15 km 15:10 uurVanaf 11.00u liggen de startbewijzen klaar bij het wedstrijdcertificaat in basisschool 'het Stroomdal', waar tevens de start/finish is opgesteld.Voor-inschrijvenHet is nu nog niet mogelijk om je in te schrijven. Zodra de inschrijving start vermelden we dat hier op de website. Zo lang het deelnemerslimiet niet is bereikt zal de voorinschrijving geopend blijven tot september 2017. Voorinschrijving kan via zowel via de website www.onderdijksrun.nl alsook via www.inschrijven.nl. Voorinschrijving verloopt via een éénmalige incasso, de prijs is inclusief herinnering. Alle deelnemers lopen met het Ipico tijdregistratie systeem.Let op: Deelnamelimiet is max. 600 deelnemers.Na-inschrijvenLet op: Er is geen na-inschrijving mogelijk bij de OnderdijksRun. Wees er dus snel bij.Afstanden15km, 10km, 6km, 3km en 1000m kidsrunInschrijfgeld15km € 12,0010km € 10,006km € 8,003km € 8,001000m kidsrun € 4,00De prijs is exclusief medaille. De kosten van een medaille, indien gekozen bij de inschrijving, bedraagt €2,-.ParkerenGratis. Volg de borden 'P OnderdijksRun' vanaf de rotonde aan begin van Het Onderdijks.FietssupportFietssupport is toegestaan mits andere deelnemers er geen hinder van ondervinden. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan de organisatie te allen tijde besluiten om de support de toegang tot het parcours te ontzeggen en de evt. de desbetreffende deelnemer uit de wedstrijd te halen.
Lees verder

Georganiseerd door CultuurZIEN

Stadswandeling: Kampen textielstad

Georganiseerd door CultuurZIEN

maandag 25 september
Donderdagavond 28 september organiseert cultuurZIEN nog één keer de stadswandeling 'Kampen textielstad'. De wandeling start om 19.30 uur bij de stadsboerderij aan het Meeuwenplein (nr. 4). De deelnamekosten bedragen €6,- p.p. (met biebpas €5,–). Dat Kampen eeuwenlang een belangrijke textielstad was, is vrijwel geheel uit het collectieve geheugen van de Kampenaren verdwenen. Het teruglopen van het belang als handelsstad, liep parallel met extra investeringen in de nijverheid. Leegstaande kloosters boden na de Reformatie onderdak aan laken- en linnenwevers. Opvallend veel Kamper lakenloodjes zijn terug gevonden in Noord-Amerika. Pas in 1897 werd de laatste trijpfabriek stilgelegd. De patronen en persen werden opgekocht door de Twentse textielindustrie Vooraf aanmelden voor deelname is niet nodig, tenzij men met 4 of meer personen komt. Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl. Contact opnemen kan via kunst@cultuurzien.nl of (038)331 10 24.
Lees verder

Een nieuwe positieve ontdekkingsreis

Vincent Corjanus brengt vijfde dichtbundel uit

Een nieuwe positieve ontdekkingsreis

maandag 25 september
‘Regenboogbloemen’ is de titel van de nieuwe bundel van Vincent Corjanus. De Kamper dichter maakt dit bekend via zijn sociale media. In tegenstelling tot zijn vorige werk ‘Dromers en dwazen’ laat ‘Regenboogbloemen’ een positiever geluid horen. Alle kleuren van het palet worden omgezet in poëzie. In een wereld waarin negativiteit vaak de overhand neemt, stelt Corjanus de universele liefde weer centraal. Liefde voor familie, liefde voor vrienden maar bovenal liefde voor het leven. Hij spoort met Regenboogbloemen mensen aan om deze liefde met elkaar te delen. ‘’Je kan ieder gedicht als een bloem zien, de gehele bundel een bos Regenboogbloemen. Het zou leuk zijn als de lezer een bloemetje plukt en het geeft aan degenen die hij of zij lief heeft. Het klinkt misschien als een hippieverhaal uit de sixties, maar ik denk dat we het nu harder dan ooit nodig hebben. Koester je geliefden! En wees bovenal dankbaar voor alles wat je hebt. Ik denk dat we dat te vaak vergeten,’’ aldus de jonge dichter Vincent Corjanus (1995) heeft al eerder met zijn bundels Woorden wonen in huizen, De zichtbare ziel, Sporen van de zon en Dromers & dwazen laten zien dat hij jong en oud tot elkaar weet te brengen en dat poëzie van alle tijden is. In Regenboogbloemen kleurt hij onze wereld in met gedichten in alle mogelijke kleurtinten. Naast het dichten treedt Vincent Corjanus regelmatig op in bibliotheken en op festivals, kriskras door het land. Ook was hij te horen op 3FM en Radio 2 en zat hij in de jury van de Overijsselse Kunstbende. Je kan nu alvast online een exemplaar reserveren via www.vincentcorjanus.nl De boekpresentatie zal plaats vinden op vrijdagavond 29 september om 19:30 bij platenzaak Blue Music Kampen, Oudestraat 24.
Lees verder

Met speciale spreker Jacco Eltingh

Save the date: Netwerkevent voor Kamper ondernemers

Met speciale spreker Jacco Eltingh

maandag 18 september
De gemeente Kampen organiseert i.s.m. de Stichting Kampen Marketing en diverse ondernemersorganisaties een netwerkevent in de Bovenkerk. Voor deze bijeenkomst op 13 oktober van 17.00 tot 19.00 uur is een aansprekend programma samengesteld. Alle Kamper ondernemers zijn van harte welkom! Aanmelden kan via de link https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kampen-business-event-36263057782 en is gratis.Lees hier de uitgebreide uitnodiging van wethouder Marieke Spijkerman en wethouder Geert Meijering en aan alle ondernemers.
Lees verder

Maritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam in het Stedelijk Museum Kampen

Mis het niet: expositie Rijks aan de IJssel

Maritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam in het Stedelijk Museum Kampen

maandag 18 september
Nog een paar weekjes...tot en met 8 oktober is de bijzondere expositie 'Rijks aan de IJssel' met louter en alleen maritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam te zien in het Stedelijk Museum Kampen. Aanleiding voor deze bijzondere expositie zijn de Internationale Hanzedagen die van 15 t/m 18 juni in Kampen plaatsvonden. Met het thema 'Kampen verbindt' werd er tijdens deze dagen gekeken naar het rijke maritieme verleden van de stad. Kampen was tenslotte eens een belangrijke haven- en handelsstad.
Lees verder

Op zoek naar de sloddervos

Voorstelling Woezel & Pip in de Stadsgehoorzaal

Op zoek naar de sloddervos

maandag 18 september
De lieve hondjes Woezel en Pip gaan op reis tot voorbij de Tovertuin. Daar ontmoeten zij hun grappige, maar ook stoute neefje Charlie. Samen gaan ze op zoek naar de Sloddervos. En waar zou die nou zitten?Na afloop mogen alle kinderen knuffelen met Woezel & Pip!Kom 20 september 14.00 uur naar de Stadsgehoorzaal en geniet van deze heerlijke voorstelling! Stadsgehoorzaal | Grote zaal | 14.00 uur | €17,50 | €16,50 sgz pas | €13,50 jeugd t/m 12 jaar
Lees verder
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp