Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Al eeuwenlang spelen ambachten een belangrijke rol in Kampen. Zo werkte in de 19e eeuw maar liefst 40% van de inwoners in de tabaksindustrie. Anno 2016, zijn de ambachten nog steeds iets waar Kampen zich op positieve wijze mee weet te onderscheiden. De ambachtelijke winkels in het centrum van Kampen zijn hier het levendige bewijs van. Daar vertellen de ondernemers vol passie over hun eigen ambachten. Reden genoeg om deze ambachtelijke winkeltjes onder de aandacht te brengen. Voor inwoners, regionale bezoekers en ook voor de internationale bezoekers. In samenwerking met de Stichting Koggewerf, Kampen Marketing, de gemeente Kampen en de Rabobank is een plattegrondje ontwikkeld die de bezoekers aan Kampen zal leiden naar de ambachtelijke winkels.

Vanmiddag is de plattegrond met een selectie van ambachten in Kampen gelanceert. Arjen Hendriks (voorzitter Stichting Koggewerf) en Frans Holleman (voorzitter Stichting Kampen Marketing) hebben het eerste exemplaar officieel overhandigd aan wethouder Geert Meijering.

De ambachtelijke route is te verkrijgen bij alle deelnemende winkels en op deze website te downloaden of te gebruiken. Klik pdfhier  voor de digitale versie van de ambachtelijke route.

Hieronder een overzicht van de deelnemende ambachtelijke winkels:

Koggewerf
De locatie bij uitstek die het rijke hanzeverleden van Kampen toont. De Koggewerf is de thuishaven van de Kamper Kogge, het Koggemuseum, een middeleeuws huisje en de Taveerne. In 2011 werd ter hoogte van de werf op de bodem van de IJssel een 15-eeuwse kogge gevonden.

Schoenmaker Bolinde
Met veertig jaar ervaring weet dit duo alles van reparaties van schoenen, tassen, laarzen en andere lederwaren. Je lievelingsschoenen helemaal versleten? Geen paniek, de schoenmaker lapt ze weer op.

IJssalon Marena
Wie kan de verleiding van IJssalon Marena weerstaan? De diverse ijssmaken zijn bereid naar origineel Italiaans recept. Ook ben je hier aan het juiste adres voor ambachtelijke koffie en cappuccino.

Chocolaterie de Swaen
Bij de Swaen worden allerlei chocoladeproducten ambachtelijk en met passie vervaardigd. Terwijl je in de winkel de heerlijke geuren opsnuift, kun je met eigen ogen zien hoe de enthousiaste eigenaren de bonbons maken.

Bakkerij Smit
Luxe banketbakkerij met producten als gebak, koeken, bonbons en chocolade. Werkt op aanvraag van de klant. Bij de Konditorei Smit op een steenworp afstand, kun je al dat lekkere gebak direct nuttigen.

Stedelijk Museum/oude raadhuis
Niet te missen op de Oudestraat: het oude raadhuis van Kampen. In het Stedelijk Museum vind je een vaste kunstcollectie en jaarlijks meerdere wisselexposities. In de Schepenzaal waan je je in de late Middeleeuwen.

IJsselkade/bruine vloot
De bruine vloot is niet weg te denken in het stadsaanzicht van Kampen. De prachtige zeilschepen, waaronder de enige viermaster in Nederland, kunnen gehuurd worden voor meerdaagse vaar- en zeiltochten.

Eenhoorn/Olifant
Voor kwaliteitssigaren, biologische en fair trade koffie en thee ga je naar de Eenhoorn en de Olifant. Ook kun je een rondleiding krijgen door de sigarenfabriek en de koffiebranderij. Voor echte levensgenieters.

Meestersmid Sven de Lang
Kampens authentieke meestersmid die zijn vak tot in de puntjes beheerst. In deze historische smederij kun je een kijkje nemen hoe de sier- en kunstsmid met veel passie en liefde te werk gaat.

‘t Vuistje
Al sinds 1981 een vast adres voor allerlei binnenlandse en buitenlandse kazen, vers gebrande noten, wijnen en andere (zuivel)producten. Hier slaag je altijd in je zoektocht naar een goed cadeau.

Nur Design
Voor alle kledingreparaties, verstelwerk en het op maat maken van kleren. Bij deze kleermaker kun je zelfs terecht voor maatpakken, waarbij je de keuze hebt uit diverse stoffen.

D'Olde Zwarver
Deze molen dankt haar naam aan een grootschalige verplaatsing in 1952. Niemand weet echter precies hoe lang de molen al ‘rondzwerft’ in ons land. De molen voorziet nog steeds in tal van ambachtelijke spelt-, meel- en tarweproducten.

Stadspark/Arboretum Kampen
In het 'groene hart' van Kampen is het heerlijk wandelen, fietsen en picknicken. Twee van de drie overgebleven stadspoorten, de Broeder- en Cellebroederspoort, fungeren als machtige toegangspoorten tot het stadspark.

Juttershoek
Deze maritiem geïnspireerde winkel heeft voor iedereen wat wils. Van handgemaakte sieraden tot oude scheepsklokken. Het assortiment is op bijzonder wijze bij elkaar verzameld en achter elk product zit een uniek verhaal.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media