Om de Internationale Hanzedagen ook onder de aandacht van Duitse en andere toeristen te brengen, heeft Kampen Marketing een internationaal maritiem promoteam ingesteld. De Kampen ambassadeurs gaan met hun schepen onderweg naar verschillende Europese havensteden om de mensen daar te vertellen over de Nederlandse Hanzedagen. Dit spektakel vindt van 15 tot en met 18 juni plaats in Kampen.

MAN17
Het Maritiem Ambassadeurs Netwerk Hanzedagen 2017, kortweg MAN17, bestaat uit zeilschepen die vanuit Kampen de internationale wateren bevaren. In de komende maanden bezoeken ze diverse maritieme evenementen in het buitenland. De bezoekers aan deze evenementen hebben naar verwachting van Kampen Marketing ook interesse in de festiviteiten die tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen plaatsvinden. Daarom hebben de leden van MAN17 promotiemateriaal, vlaggen en achtergrondinformatie van de citymarketingorganisatie meegekregen. De vlaggen, ontworpen door Jan Schilder, zijn ter beschikking gesteld door de Stichting CAS

Hanzedagen
Dit jaar organiseert Kampen van 15 tot en met 18 juni de Internationale Hanzedagen. De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Een groots evenement waarbij Kampen veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht, want inmiddels is dit een internationaal netwerk van 187 Hanzesteden uit zestien landen. Op het programma staan onder meer optredens van The Common Linnets, een internationale scouting Jamboree en diverse theateracts in de binnenstad.

Uitgezwaaid
Burgemeester Koelewijn is zelf ook een enthousiast Kampen ambassadeur en maakt graag reclame voor de Hanzedagen die in zijn stad plaatsvinden. Bovendien is hij apetrots op de zeegaande zeilschepen, die alleen al met de naam van hun thuishaven KAMPEN achterop het schip zorgen voor extra bekendheid van de Hanzestad. Voldoende reden om de bemanning van deze zeilschepen een goede vaart te wensen en hen uit te zwaaien. Afgelopen donderdag was het zover en inmiddels zijn de maritieme promotors onderweg naar onder meer Duitsland, Schotland en Scandinavië.