Om het zomerseizoen goed in te luiden liggen er vanaf eerste paasdag bij alle Tourist Info punten in Kampen vrolijke zonnebrillen klaar. De zonnebrillen, met de tekst zomerinkampen.nl, zijn gratis voor inwoners en bezoekers van Kampen.

Kampen Marketing en het Evenementen Platform Kampen willen op deze manier, aan het begin van het toeristisch seizoen, aandacht vragen voor alle evenementen die de komende maanden worden georganiseerd.

Zonnebrillen
Citymarketeer Roeland Tameling: ‘Volgens de voorspellingen schijnt de zon de komende maanden meer in Kampen dan in de rest van Nederland. Bij ons begint vanaf vandaag de gezelligste zomer aller tijden! Dat vieren we alvast met gratis zonnebrillen, de opening van de website www.zomerinkampen.nl en allerlei leuke evenementen in de stad.’ De actie is een gezamenlijk initiatief van het Evenementen Platform Kampen en Kampen Marketing om meer bezoekers naar evenementen in de stad te trekken.

Zomerse evenementen
Het ziet er zonnig uit voor bezoekers van de stad want er ligt een indrukwekkend evenementenprogramma voor ze klaar. De Internationale Hanzedagen komen eraan, een uniek festival in Kampen van 15 tot en met 18 juni. Daarnaast keren ook de bekende evenementen terug zoals Koningsdag, de Kamper Ui(t)dagen en het Kamper Stripspektakel. Een volledig overzicht staat op de website stad.kampen.nl en op facebook.com/hanzestadkampen.

Tourist Info
Met de actie wordt niet alleen het startschot gegeven voor de ‘Zomer in Kampen’ campagne, maar ook voor de vernieuwde organisatie van de Tourist Info Kampen. Daarom delen de vrijwilligers van de Tourist Info in de Stadskazerne en de andere Tourist Info locaties in de stad vanaf de paasdagen gratis ‘Zomer in Kampen’ zonnebrillen uit. Natuurlijk één per persoon en zolang de voorraad strekt.

De Internationale Hanzedagen
Van 15 t/m 18 juni is het vier dagen lang feest in de stad. Van Koggewerf tot Oorgat en van IJsselkade tot Stadspark. Overal zijn activiteiten om onze mooie historische binnenstad te laten zien (kijk op www.hanze2017.nl voor het volledige programma).

Ontdek Kampen
Naast de Internationale Hanzedagen is er nog veel meer te zien en beleven. Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Daarnaast worden tal van evenementen georganiseerd welke we hier presenteren.

Kortom, laat je deze zomer verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen!