Het is zover! Vandaag start een weekend vol cultuur en entertainment tijdens de Internationale Hanzedagen. 
Vier dagen lang is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten, verschillende markten, muziek, presentaties, theater, dans, kunst en nog veel meer. Van Koggewerf tot Oorgat en van IJsselkade tot Stadspark. Dompel je onder in de rijke Hanzehistorie en ontdek de veelzijdigheid van Kampen. Kampen zet het beste dat de stad te bieden heeft in de spotlights!

De sfeervolle binnenstad vormt het decor van de verschillende themakwartieren. Wil je je alvast verdiepen in het volledige programma? Dat kan! Bekijk hier het festivalmagazine alvast online, dan hoef je niets te missen. Tijdens de Hanzedagen worden deze magazines overal in de stad uitgedeeld. Wil je de plattegrond en het blokkenschema alvast printen? Klik dan hier!

Het Hanzekwartier vormt het festivalhart, met een groot podium op de IJssel waar iedere avond bijzondere concerten plaatsvinden. Hieronder vind je een handig overzicht van de grootse concerten die komend weekend in het Hanzekwartier plaatsvinden.

Donderdag 15 juni | Guido’s Orchestra en Slagerij van Kampen | 20.00 uur

Guido’s Orchestra en Slagerij van Kampen zorgen samen met de danschoreografie van Vuur & Vlamproducties en een groot samengesteld Kampens Koor voor een indrukwekkende openingsact. Een spectaculaire show tegen het decor van de IJssel met speciale aandacht voor de aanwezige Hanzesteden.

Vrijdag 16 juni | Openluchtconcert met pianovirtuoos Jan Vayne | 20.00 uur

De vrijdagavond wordt in stijl afgesloten door Muziekvereniging AMDG met een grandioos openluchtconcert. Special guest tijdens dit concert is de wereldberoemde pianovirtuoos Jan Vayne die het concert een bijzonder tintje geeft. Onder het motto ‘classic meets rock’ wordt het een evenement in de stijl van de wereldberoemde ‘Proms’ concerten.

Zaterdag 17 juni | The Common Linnets | 21.00 uur

Reserveer de zaterdagavond vast in je agenda voor The Common Linnets! Deze vierkoppige band onder leiding van Ilse de Lange zet kampen op zijn kop en laat iedereen meedansen, zingen, deinen op hits als 'Calm after the storm', 'Love goes on' en 'We don't make the wind blow'.

at The Common Linnets zo uniek maakt is hun Nederlands-Amerikaanse karakter en geheel eigen muziekstijl, geïnspireerd door Americana, country, folk en bluegrass. Met het karakteristieke warme stemgeluid van Ilse de Lange, maken The Common Linnets prachtige nummers, recht uit het hart.

VIP-tickets kopen?
Wil je zeker weten dat je als VIP kunt genieten van onder andere het concert van The Common Linnets en het voorprogramma met Erwin Nijhoff (bekend van The Voice of Holland)? De VIP-tickets zijn ook te koop voor 121 euro. Reserveer jouw VIP-tickets via roxanne@niekvandersprong.nl
of bel: 038-4532660. Wees er snel bij, want de VIP-tickets zijn beperkt beschikbaar.

Zondag 18 juni | Her Majesty | 16.00 uur

De band Her Majesty met leadzanger Bertolf Lentink sluit de Hanzedagen af met een fantastische show! Een muzikaal eerbetoon aan onder andere The Beatles, David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. De band speelt momenteel met hun show 'Deja Vu' alle uitverkochte concertzalen in Nederland plat en zijn een vertrouwde gast bij 'De Wereld Draait Door'.

Foto: o.a. Richard Tennekes
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp