Op zondag 18 juni begint om 11.30 uur de internationale Hanzedienst in de Bovenkerk met als thema ‘Water symboliek binnen religies en samenleving’. Deze dienst is georganiseerd op verzoek van de burgemeester van de stad Kampen, Bort Koelewijn, door een kleine commissie o.l.v. Pieter Treep. De dienst wordt geleid door ds. Klaas van der Kamp. De voertaal is Nederlands, maar er wordt veel in het Engels en Duits gezongen.

De vocale omlijsting wordt verzorgd door ‘Kavóca’ o.l.v. Luthine Postuma, begeleidt door organist en cantor van de Bovenkerk Ab Weegenaar, pianist Jurjan Lipke en trompettisten duo Arjan en Edith Post. De muziek is afgestemd op het thema 'water verbindt', met werken van onder andere R. Vaughan Williams, H. Sumsion en dé majestueuze Toccata van C.M. Widor.

Tijdens het vierdaagse evenement van de Hanzedagen is het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’ deelnemer in de bruisende, historische binnenstad en op verschillende andere locaties in diverse samenstellingen te beluisteren op vrijdag, zaterdag en zondag.

Beleef een weekend vol cultuur en entertainment tijdens de Internationale Hanzedagen van 15 t/m 18 juni in Kampen! Check de site www.hanze2017.nl voor meer informatie. De kerk is open vanaf 10.45 uur.
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp