Vandaag gaat de 45e editie van de Kamper Ui(t)dagen van start. Dit jaar zal de Hanzestad Kampen voorzien zijn van een gezellige braderie in de Oudestraat en de Geerstraat. De start van de eerste Ui(t)dag is om 10:00 uur met het traditionele koehijsen. De koe zal, samen met een aantal bestuursleden van de OVK en een afgevaardigde van het college van B&W, gelijktijdig met een ludieke opening in de Nieuwe Toren worden gehesen.

De kleedjesrommelmarkt is dit jaar verhuisd naar de Oudestraat, ter hoogte van het van Heutszplein. Aanmelden kan nog via het contactformulier op www.kamper-uitdagen.nl.

De 45e editie van de Kamper Ui(t)dagen telt, traditioneel, weer vijf zomerse donderdagen. In de gezellige en sfeervolle stad is er overal wat te doen. Op het van Heutszplein, en ook op het Ouderaadhuisplein, is er een minikermis voor jong en oud. In de stad zullen tijdens de eerste uitdag de Minons aanwezig zijn, en de kinderen kunnen zich laten schminken. Er is een ouderwetse fotograaf, en volop straatentertainment.

Naast amusement is er live muziek op de Plantage, de Botermarkt, in de Torenstraat en op het Vispoortplein, en uiteraard zijn er veel gezellige terrassen. Van twee tot en met vijf augustus is er tevens een grote zomerkermis op het van Heutszplein.

Programma 1e Kamper ui(t)dag 27 juli 2017

10:00-10:30 Koe hijsen Ouderaadhuisplein (koeplein) met leuke ludieke opening
10:00-17:00 Braderie door Oudestraat, Geerstraat, Ouderaadhuisplein (koeplein), Botermarkt en van Heutszplein
10:00-17:00 van Heutszplein op evenementen gedeelte mini kermis
10:00-17:00 Ouderaadhuisplein (koeplein), eendjes vangen, kermisgrijp automaat en koe-doeplein, met eventueel springkussen en kinderactiviteiten zoals o.a. schminken
14:30-21:00 Unieplein eigen buitenterras optreden live muziek Jac Ruiten
10:00-17:00 Botermarkt culinaire markt en live muziek
17:00-24:00 Botermarkt all-round muziek live artiesten en bandjes op podium omringt met horeca terras
20:00-24:00 Torenstraat all-round muziek live artiesten en bandjes op podium omringt met horeca terras
10:00-17:00 Kleedjesmarkt Oudestraat gedeelte t.h.v. Van Heutszplein, opgave via contactformulier op www.kamper-uitdagen.nl.

Kijk voor meer programma-informatie op www.kamper-uitdagen.nl
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp