Het Kampen van...gaf al tijdens de Kamper Ui(t)dagen en elke zaterdagmiddag themastadswandelingen maar met ingang van zondag 30 juli komen daar 2 wekelijks ook op zondag themawandelingen bij, in de zomer op zondag 13 augustus een Pighiuswandeling en op zondag 27 augustus een Cuyentorfwandeling.

Bij een Pighius themawandeling (Het Kampen van Pighius) staat Kampen als wetenschappelijk en kunstcentrum in 16e,17e en 18e eeuw centraal. Bij een Cuyentorf themawandeling (Het Kampen van Cuyentorf) staat Kampen in zijn hoogtijdagen centraal, dus van de 14e t/m 16e eeuw.

Bij de wandelingen staat Kampen centraal in een bredere Europese context na aanleiding van foto's en kaarten, waardoor men een breder perspectief krijgt. Daarnaast wordt er door de gids themakleding gedragen ter ondersteuning en educatie. Verder is de stadsgids recentelijk op studiereis geweest in Scandinavië, om nog beter te begrijpen hoe de plekken eruit zien, beleefd werden, het Hanzeverbond werkte en waar kooplieden op een Hanzekantor werden opgeleid. Tijdens de wandeling zullen er foto's van deze plekken in hun context besproken worden.

Kijk voor meer informatie over onze wandelingen op de website: http://www.hetkampenvan.nl/wandelingen-walks voor de themafiguren en op http://www.hetkampenvan.nl/stadswandelingen-7-8-2017 voor een overzicht van de wandelingen deze zomer.

Dit artikel geeft u een klein voorproefje http://www.weekbladkampen.nl/nieuws/algemeen/183612/kapstokwandeling-het-kampen-van-

De wandelingen duren 2,5 uur, kosten €6,50 p.p. en zullen beginnen op de Botermarkt. Voor deze wandelingen dient u zich tot uiterlijk 1 dag van te voren aan te melden op 06-27887316 of per mail (info@hetkampenvan.nl).

Bij onze wandelingen dient u altijd contant te betalen op het beginpunt. Als er minder dan 5 aanmeldingen per wandeling zijn, kan de stadswandeling gecancelled worden, U hoort dit natuurlijk van te voren.