In Kampen vindt van 9 tot en met 16 september de Week van de Amateurkunst (WAKK) plaats. In samenwerking met diverse amateurverenigingen en culturele partners organiseert Quintus tal van (gratis!) kunstzinnige en culturele activiteiten. De WAKK gaat van start met de Open Monumentendag!

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september is Quintus één van de vele locaties in Kampen voor een leuke kinderactiviteit. Herken jij nog wat terug van het oude weeshuis in ons gebouw aan de Vloeddijk? Ga op speurtocht door het Quintusgebouw, maak een selfie en ontdek hoe jij er vroeger uit zou zien! Tip: combineer deze dag met een workshop Streetjazz of een drumproeverij voor kids tijdens de Quintus Kunstmiddag.

Muzikale opfrisworkshops
Ook de rest van de week staat bol van de activiteiten. In samenwerking met bij de CKMT aangesloten muziekverenigingen organiseert Quintus inspirerende ‘opfrisworkshops’ Saxofoon, Fluit, Hobo, Klarinet, Groot Koper en Fagot Centraal. Zo na de vakantie een ideale gelegenheid om het laatste beetje stof van je instrument te blazen.

Boeiende lezingen
Verder staan er drie boeiende lezingen op het programma: ‘Kunst, waar is het goed voor’ (Onno Zijlstra), ‘Abstracte Kunst’ (Geraart Westerink) en ‘100 jaar De Stijl’ (Hans de Man). Een creatieve animatieworkshop is te volgen in de Bibliotheek, Iris Boter verzorgt een Schrijfcafé in Quintus, er is een Literair Café in ’t Kroegje en een Cultuurcafé in de Stadsgehoorzaal (de introductieworkshop Handlettering is al vol, er is nog wel plek bij de cursus Handlettering begin oktober bij Quintus!).

Tot slot staan er orgelconcerten, open repetities, stadswandelingen en een cantatedienst op het programma. Het volledige programma met data en tijden vind je op www.quintuskampen.nl. Alle activiteiten zijn gratis (m.u.v. reguliere Kunstmiddag-workshops). Voor de gratis lezingen en workshops wel graag even aanmelden via info@quintuskampen.nl. Voor meer informatie: tel. 038-3371200.