Prachtige wagens, vrolijk verlichte lampionnen, kinderen in kostuums, feestnummers van de fanfare en zwaaiende ouders langs de weg. Ieder jaar luiden we Koningsdag in met een bijzondere voorstelling voor en door Kampenaren: de lampionoptocht!

Doet jullie school, (sport)vereniging of buurt  dit jaar mee?
Van de Minions tot een schip vol piraten, tijdens de lampionoptocht begeven kinderen zich voor even in hun eigen fantasiewereld. Een unieke traditie, die inmiddels behoort tot het Kamper cultuurgoed. Als kind moet je een keer op een wagen hebben gezeten. 

Geen inschrijfkosten, maar een vergoeding bij voorinschrijving
Hoe meer wagens de lampionoptocht sieren, hoe beter. Om jullie bij de bouw van de wagen op weg te helpen, krijgen jullie van ons een vergoeding van € 100,- bij voorinschrijving. Daarnaast belonen we de zes mooiste wagens met een geldprijs en is er voor elke deelnemer € 75,- startgeld. Een leuk startkapitaal voor het volgen-
de jaar. Voor de winnaars is er ook een mooie wisselbeker waar de naam van de winnaar in komt te staan.

Goed om te weten: hier let de jury op
Tijdens de lampionoptocht worden alle creaties beoordeeld door een jury. Verlichting speelt natuurlijk een grote rol. De wagens komen tijdens de optocht in een flits voorbij, dus alles moet in één oogopslag te zien zijn. De lampionoptocht is eigenlijk een soort voorstelling. Daarom wordt er ook op kostuums, make-up en aankleding
gelet.

Hoe gaat het op de avond zelf?
De lampionoptocht vindt plaats op donderdagavond 26 april. De Kamper Oranje Vereniging en de Brunneper Oranje Vereniging organiseren het festijn. Op de avond zelf kunnen jullie je tot 20.30 uur melden bij de organisatie. Daarna kunnen jullie en iedereen die langs de route staan genieten van de mooie originele creaties.

Belangrijk: de voorinschrijving en vergoeding gelden alleen voor de A-Groepen (groepen vanaf 9 personen) en kan tot 1 april 2018. 

Aanmelden kan bij: secretariaat@kamperoranjevereniging.nl o.v.v. naam deelnemers en contactpersoon, telefoonnummer van de contactpersoon en het banknummer waar het inschrijfgeld op gestort kan worden. Voor het reglement en de boordelingscriteria jurering kijk op; www.kamperoranjevereniging.nl.

Namens de organisatoren van de BOV en KOV hartelijk dank!