Op donderdag 3 mei wordt de Kamper Kogge op traditionele wijze geladen met Hanzegoederen die bestemd zijn voor de internationale Hanzedagen in Rostock. Hanzesteden Deventer, Doesburg en Kampen leveren producten aan die meegaan in het ruim van de Kamper Kogge. Op deze bijzondere manier dragen de drie Hanzesteden bij aan het herleven van de geschiedenis: handel via het water, zoals het vroeger ging. 

Op uitnodiging van Hanzestad Rostock neemt de Kamper Kogge deel aan het project ‘Hanse Trading’. Verschillende historische schepen, waaronder de Kamper Kogge, varen naar Rostock met producten uit verschillende Europese Hanzesteden die tijdens de internationale Hanzedagen verhandeld worden of op een andere manier ingezet worden. 

Hanse Trading

Hanse Trading is een project van de organisatie van de internationale Hanzedagen in Rostock. Het project is ter ondersteuning van de traditionele Hanzeschepen, die in Rostock naar de internationale Hanzedagen 2018 komen en de geschiedenis te laten herleven. Producten uit verschillende Europese Hanzesteden worden met traditionele schepen naar Rostock vervoerd. Op donderdag 21 juni komen de schepen aan in Rostock en worden de goederen uitgeladen met een historische houten hijskraan, die in de haven van Rostock staat. 

Fotocredit: www.kampeninbeeld.eu