Voor de 70 deelnemers aan de grote musical Footloose is dit de week van de waarheid: aanstaande woensdag gaat de eigen productie van de Stadsgehoorzaal in première. Zes voorstellingen staan er geprogrammeerd en na maanden repeteren is iedereen er helemaal klaar voor. 

De familiemusical Footloose is een swingende voorstelling met bekende hits als Holding out for a hero en Let's hear it for the boy!  Aan de productie doen tientallen zangers, dansers en muzikanten mee. Zij worden begeleid door professionals; regisseur, choreografen en muziekbegeleiders zijn allen werkzaam in de culturele sector. Woensdag 16 mei is de feestelijke première. Daarna zijn er t/m maandag 21 mei dagelijks één of meerdere voorstellingen, m.u.v. zondag. Voor alle voorstellingen zijn nog kaarten te krijgen. 

Footloose is gebaseerd op de gelijknamige succesfilm uit de jaren 80. De musical vertelt het verhaal van de stadsjongen Ren die moet verhuizen naar een dorp waar dansen verboden is. In het dorp heeft de dominee het voor het zeggen en al snel blijkt dat hij en Ren niet met elkaar door één deur kunnen. Dit wordt alleen maar erger als Ren verliefd wordt op zijn dochter Ariel. Ren besluit om samen met zijn vrienden te vechten voor wat hij wil: dansen, en de liefde. 

Kijk voor meer informatie op: www.stadsgehoorzaalkampen.nl 

Foto: Stadsgehoorzaal Kampen