In de Hartelijke Hanzestad Kampen voelt iedereen zich thuis. Met de prachtige eeuwenoude Hanzestad als decor voor talloze zomerse evenementen is een bezoek altijd een belevenis. Maar ook op een doorsnee dag is het in deze monumentale stad goed toeven. In deze editie van Beleef het in de Hartelijke Hanzestad, belichten we drie zomerse uitjes voor de maand juni.

Swingend Full Color Festival

Het kolossale stadspark van Kampen omsluit de oude binnenstad. Een wandeling door dit eeuwenoude park staat op zichzelf al garant voor vele prachtige vergezichten en uren vermaak. Tijdens het kleurrijke Full Color Festival, dat gehouden wordt op 15 en 16 juni, is de kans echter groot dat u het park twee dagen lang niet meer wilt verlaten.

Maar liefst 184 artiesten geven een show tijdens dit tweedaagse festival waarbij de diversiteit van de Nederlandse samenleving wordt gevierd. Een cultuurmarkt met smaakvolle hapjes uit alle windstreken, spectaculaire theatershows en een gevarieerd muziekprogramma met onder andere Pater Moeskroen en Plork en de Aannemers. Kijk snel op www.fullcolorfestivalkampen.nl.

De monumentale binnenstad

De Kamper binnenstad is heerlijk compact en huisvest maar liefst 507 rijksmonumenten. De Oudestraat, die al sinds het ontstaan van de stad langs de IJssel ligt, huisvest alleen al 151 monumenten. Drie hiervan zijn al van verre te zien. De majestueuze Buitenkerk aan het ene eind, de imposante Bovenkerk aan het andere eind en daartussen de Nieuwe Toren; de toren waarmee de trotse Kampenaren in 1649 de grootsheid van hun stad wilden bekronen. Bezoek één van de vele musea of boek een wandeling met een stadsgids om alles te weten te komen over de rijke historie van deze Hartelijke Hanzestad.

Ongedwongen Shoppen

Ook wie gewoon ongedwongen wil shoppen kan terecht op de Oudestraat of in één van de vele gezellige zijstraatjes. En hoe, de Oudestraat is ruim een kilometer lang en daarmee een van de langste winkelstraten van Nederland. Komt u via de Stadsbrug de stad binnen, dan heeft u eerst zicht op één van de mooiste skylines van ons land, waarna u hartelijk onthaald wordt door de winkeliers van de vele eigentijdje boetiekjes, speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Vergeet vooral de aanloopstraatjes niet: de Geerstraat, Broederstraat, Torenstraat en Gasthuisstraat. Moe van al dat shoppen? Dan is het heerlijk uitrusten in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants. Schijnt het zonnetje, dan is een drankje op het horecaplein De Plantage een must.

Foto: foto Tennekes