Op zaterdag 14 juli vindt tussen 13.00 - 17.00 uur de zomereditie van Het Verhaal van Kampen plaats in de Oudestraat te Kampen. Dit keer met het vakantie-thema: ‘Groetjes uit Kampen’. Het publiek wordt verrast met kleinschalige acts waarbij het vakantie vieren in Kampen een rol speelt. 

Plof neer in een strandstoel  bij de Beach-bieb en geniet van een welverdiend moment van vrijetijd midden in de Oudestraat. Ook zin om wat cultuur te proeven? Trakteer jezelf op een ‘Cultuur Cocktail’ van één van de culturele instellingen uit Kampen. Uiteraard met de nodige schepjes humor! Meer weten over de binnenstad? Maak een praatje met de rondreizende stadsgids en laat je verleiden tot een sterk verhaal over vakantie vieren aan de IJssel. 


Ook op muzikaal gebied word je verrast met vrolijke zomermuziek gespeeld door de jeugd van het Stedelijk Orkest. Samen met de drumband brengen ze tussen 13.00 – 15.00 uur een divers repertoire ten gehore. Zo wisselt de drumband tijdens een van de nummers de eigen slaginstrumenten om voor olievaten. De kinderen kunnen meedoen met een workshop en mogen daarna meespelen met een zelf gemaakt instrument met nummers van het orkest. 


Hartelijke Hanzestad

Hart van het evenement zijn allerlei bijzondere, kleinschalige, culturele activiteiten waarmee Kampen zichzelf neerzet als een hartelijke Hanzestad die het waard is om (weer) te bezoeken. Met korte pop-up optredens, verrassende acts, muziek en activiteiten voor jong en oud willen we de bezoekers van de binnenstad een extra ervaring meegeven.


Het evenement is een initiatief van de vijf culturele organisaties: Quintus, de Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum en de Bibliotheek Kampen. Zij werken daarbij nauw samen met Kamper Events.